Acasă Magazin Dă secretul longevităţii la 109 ani

Dă secretul longevităţii la 109 ani

La vârsta sa înaintată, femeia încă se bucură să citească
La vârsta sa înaintată, femeia încă se bucură să citească

O străbunica din Marea Britanie care tocmai și-a sărbătorit cea de-a 109-a aniversare spune că cheia longevității este să fii „încăpățânat” și să faci sport până la 80 de ani!
Olive Edwards a spus că a atins, de asemenea, vârsta incredibilă luând trei mese pe zi și ținându-se de pasiunile ei, potrivit www.mirror.co.uk.

Lui Olive Edwards îi place să-și petreacă timpul citind o carte sau croșetând. Uneori se plimbă și până la 80 ani obișnuia să joace fotbal și cricket cu nepoții ei.
Este mama a două fete, bunica a patru nepoți și șase strănepoți. Olive mărturisește că familia ei o ține încă în priză.
Ea locuiește la Birchlands Care Home din Haxby, North Yorkshire și a văzut totul, trăind două războaie mondiale.
Olive și-a petrecut întreaga viață profesională predând la o școală pentru copii.

Femeia a sărbătorit împlinirea a 109 ani la azil, acolo unde locuiește, și s-a bucurat de prânzul ei preferat, somon cu legume, pregătit special pentru ea. Bătrânica și-a permis să mănânce și o felie de tort de ziua ei.

Marea surpriză de ziua ei a fost o felicitare de la Regele Charles. Monarhul a felicitat-o pe Olive că a ajuns în această etapă a vieții.

În ceea ce privește secretele longevității sale, Olive a spus, glumind că totul ține de „încăpățânare”.„Secretul meu este să fiu încăpățânată și să continui”, a spus Olive, conform Mirror.

Referitor la alimentație, ea spune că mereu a avut trei mese pe zi și că zilnic bea multă apă.

„Întotdeauna am mâncat trei mese pe zi. Somonul și sparanghelul sunt mâncarea mea preferată, iar eu am băut întotdeauna multă apă și încă beau”, a spus femeia.

La vârsta sa înaintată, femeia încă se bucură să citească.

„Mi-a plăcut să merg pe jos. Îmi place să citesc, să tricotez și să cos ca hobby-uri. Când aveam 80 de ani, obișnuiam să joc fotbal și cricket cu nepoții mei”, spune ea.

Exit mobile version