Acasă Magazin Pictură murală a lui Banksy, distrusă în Anglia

Pictură murală a lui Banksy, distrusă în Anglia

Pictură murală a lui Banksy, distrusă în Anglia

Pictura murală „Morning is broken” de Banksy, realizată pe unul dintre pereții unei ferme abandonate, vechi de 500 de ani, a fost distrusă odată cu demolarea ei, marţi, în oraşul Herne Bay, din Kent, Anglia, potrivit unei postări pe contul de Instagram al artistului, scrie News.ro.

Pictura murală „Morning is Broken” înfățișa un băiat, cu o pisică lângă el, care părea să deschidă perdelele din tablă ondulată.

Propietatea Blacksole Farmhouse este deţinută de firma imobiliară Kitewood, care intenţionează să construiască 67 de case în locul ei.

Aşa cum obişnuieşte, pe Instagram, artistul a publicat miercuri câteva fotografii pentru a-şi autentifica lucrarea. „Au distrus-o”, a comentat el. În ultima fotografie postată se pot vedea, alături de ruinele clădirii demolate, un muncitor, moloz, un excavator şi un tomberon.

„Nu ştiam că este un Banksy!”

„Nu ştiam că este un Banksy!”, a spus George Caudwell, unul dintre contractori, pentru KentOnline. „Când mi-am dat seama, mi s-a făcut rău, am fost devastaţi”, a adăugat el în timp ce a explicat că demolarea a început marţi. Antreprenorul a mai spus că, dacă el nu ştia că lucrarea este a lui Banksy, nici proprietarul terenului nu știa.

În februarie, o pictură murală a faimosului artist stradal, inspirată din violenţa domestică, a fost scoasă de două ori de pe un zid din Margate, o altă staţiune de pe litoral din Kent. „Valentine’s Day Mascara” înfăţişa o gospodină cu şorţ albastru şi mănuşi de menaj galbene, împingându-şi soţul într-un congelator. În ea se regăsea imaginea caricaturală a gospodinei din reclamele anilor 1950, dar femeia din muralul lui Banski avea un ochi umflat şi un dinte lipsă.

Exit mobile version