Acasă Magazin Christopher Nupen, cineastul care a câștigat premiul BAFTA, a murit

Christopher Nupen, cineastul care a câștigat premiul BAFTA, a murit

Producătorul de documentare muzicale Christopher Nupen a murit la vârsta de 88 de ani
Producătorul de documentare muzicale Christopher Nupen a murit la vârsta de 88 de ani

Producătorul de documentare muzicale Christopher Nupen a murit, duminică, la vârsta de 88 de ani. Soția sa a fost cea care a anunțat vestea tragică, potrivit Metro.

Christopher Nupen, originar din Africa de Sud, a creat peste 75 de documentare despre muzică clasică, muzicieni și compozitori, împărtășind muzica într-un mod autentic cu o generație de aur de artiști.

Soția sa, Caroline, a spus că Nupen s-a luptat cu o boală grea.

„Cu inima frântă vă scriu pentru a vă spune că iubitul meu Christopher a murit la primele ore ale dimineții”, a mărturisit Caroline pentru PA.

Christopher Nupen, o carieră de succes

Christopher Nupen s-a născut în Johannesburg și a urmat pentru prima dată o carieră de radiodifuziune la BBC Radio din Marea Britanie. Apoi, s-a mutat la TV, devenind primul care a filmat muzicieni aproape pe scenă și în culise, în mediul lor natural.

Primul său film pentru BBC, Double Concerto, a câștigat laude internaționale și a devenit nava amiral pentru o serie de filme cu portrete ale lui Christopher Nupen.

Filmul a fost posibil datorită apropierii lui Nupen de muzicieni și invenției, în anii 1960, a primelor camere cu film mut de 16 mm. Double Concerto a avut o influență profundă și de durată și a câștigat laude internaționale.

A devenit nava amiral pentru o serie de filme cu portrete observate îndeaproape ale lui Nupen, care au ajuns să fie considerate clasice.

El a continuat să evolueze în cariera sa și a co-fondat prima companie de producție TV independentă din Marea Britanie, Allegro Films, în 1968, devenind pionierul unui nou gen de film muzical, îmbinând documentarul „fly-on-the-wall” cu performanța.

Allegro a fost cea mai lungă emisiune TV care a avut loc vreodată în Marea Britanie, rulând 16 seri consecutive de sâmbătă pe Canalul 4, din septembrie până la Crăciunul din 1988.

La acea vreme, Lordul Michael Grade, directorul executiv al Channel 4, a spus: „Aceasta este o notă personală pentru plăcerea și sentimentul de mândrie pe care acest canal îl simte pentru sezonul tău retrospectiv Allegro. Este un triumf!”

Unele dintre celelalte credite ale lui Nupen includ filmul lui Nupen din 1969 The Trout și Zubin Mehta într-o interpretare a Trout Quintet al lui Schubert, care este considerat pe scară largă un etalon al difuzării muzicii clasice.

Exit mobile version