Acasă Magazin Un bărbat care nu i-a spus soției că a câștigat la loto,...

Un bărbat care nu i-a spus soției că a câștigat la loto, pedepsit să-i plătească despăgubiri

Un bărbat care nu i-a spus soției că a câștigat la loto, pedepsit să-i plătească despăgubiri
Un bărbat care nu i-a spus soției că a câștigat la loto, pedepsit să-i plătească despăgubiri

Un bărbat din China care a câștigat la loterie marele premiu de 10 milioane de yuani, adică 1,5 milioane de dolari, dar i-a ascuns soției acest lucru, este obligat acum să-i plătească femeii despăgubiri, în urma unei decizii judecătorești, informează Digi24.

În 2021, bărbatul, identificat doar cu numele de Zhou, a câștigat la loterie 10 milioane de yuani. După ce a plătit taxele, a rămas cu 8,43 milioane de yuani, respectiv 1,23 milioane dolari. Deși suma era suficient de mare pentru a produce o schimbare importantă în viața lui și a familiei sale, bărbatul a decis să nu-i spună soției nimic despre câștig, continuând să se comporte ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În ziua în care banii i-au ajuns în cont, i-a transferat 2 milioane de yuani surorii sale și 700.000 fostei soții, ca să o ajute să-și cumpere apartament. Cea de-a doua soție nu a știut nimic de bani timp de doi ani, relatează South China Morning Post.

Femeia a obţinut mai multe de jumătate din bani

Dar soția lui Zhou a aflat, până la urmă, de bani și despre felul în care acesta a cheltuit o parte din ei. Furioasă la culme, a cerut divorțul, apoi l-a dat în judecată pentru a revendica o parte din câștigul de la loterie. Pentru că erau căsătoriți la momentul câștigului, banii sunt considerați proprietate comună, dar pentru că Zhou făcuse tot posibilul pentru a ascunde câștigul de soția lui, ea a cerut și două treimi din cele 2,7 milioane de yuani care au ajuns la sora bărbatului şi la fosta soţie.

Pe 1 februarie, un tribunal din Wenzhou a admis cererea femeii și i-a acordat 60% din câștigurile ascunse. Povestea s-a viralizat pe rețelele sociale chineze, iar cei mai mulți utilizatori au considerat că Zhou merita să rămână fără niciun ban.

Nu este singurul caz interesant din China legat de câștigurile la loterie. În toamna anului trecut, un bărbat care a câștigat la loterie 30 de milioane de dolari a decis să nu le spună soției și copilului despre norocul neașteptat, ca să nu devină leneși și s-a dus să-și ridice premiul costumat în pui pentru a nu fi recunoscut.

Exit mobile version