Acasă Actualitate O englezoaică a fost omorâtă de o turmă de vaci în timp...

O englezoaică a fost omorâtă de o turmă de vaci în timp ce îşi plimba câinele

O englezoaică a fost omorâtă de o turmă de vaci în timp ce îşi plimba câinele
O englezoaică a fost omorâtă de o turmă de vaci în timp ce îşi plimba câinele

O femeie își plimba câinele când a fost călcată în picioare de o turmă de vaci, în timp ce era la plimbare cu animalul ei de companie. Trupul neînsuflețit al lui Kathy a fost găsit pe un câmp, informează Observatornews.

Kathy McKellar, în vârstă de 74 de ani, se afla în vacanță, la o cabană din Grindleton, Lancashire, în septembrie anul trecut. Într-o zi a ieșit la plimbare cu câinele ei, Archie, dar câinele s-a întors singur la cabană, fapt ce i-a dat de gândit proprietarului cabanei, John Turner. Turner a sunat la poliție înainte de a merge să o caute, dar nu a găsit-o.

A doua zi, fermierul David Towler a găsit cadavrul lui Kathy pe un câmp, femeia fiind declarată moartă de către autorități. Polițiștii au deschis o anchetă, în cazul morții femeii.

Familia acesteia este îndurerată de pierderea ei, iar fiul ei, Andy, a descris-o ca fiind o femeie „puternică și independentă”, care iubea tenisul și plimbările.

„Mergea în mod regulat în vacanțe de acest gen, făcea totul pentru ea însăși și ne-a crescut pe mine și pe fratele meu pe cont propriu. Îi plăcea să fie afară, în aer liber, și să plimbe câinele. Era locul lor fericit. Mama a crescut în Clitheroe, de acolo este familia ei, dar s-a mutat în Macclesfield când m-a născut pe mine.

Am pierdut-o pe bunica mea acum doi ani, din cauza vârstei înaintate, așa că mamei îi plăcea să se întoarcă aici pentru a se simți mai conectată cu natura. Deși avea 74 de ani, încă mai lucra cu jumătate de normă”, a spus fiul femeii.

Kathy, călcată de o turmă de vaci

O tomografie postmortem a arătat că femeia a murit din cauza unor leziuni traumatice la nivelul toracelui, a vertebrelor și avea coaste fracturate.

Fermierul Towler a declarat în fața instanței că își verifica animalele de la fermă atunci când a observat o pungă pe iarbă, care l-a dus la cadavrul lui Kathy. Bărbatul a spus că nu a avut nicio problemă cu vreuna dintre vacile sau taurii săi, adică animalele să fie agresive sau să aibă comportamente ori un temperament neobișnuit.

Ancheta a constatat că anterior a avut loc un incident în care o femeie fusese rănită când a deranjat niște vaci ce dormeau pe unul dintre câmpurile domnului Towler, în 2018. Autorităţile îi ceruseră fermierului să mute jgheaburile de apă și să pună un semn de avertizare.

La câteva săptămâni după moartea lui Kathy, semnul de avertizare a fost găsit căzut. Anchetatorii au stabilit însă că femeia ucisă de vaci intrase pe teren pe o altă poartă şi n-ar fi văzut semnul nici dacă ar fi fost la locul lui.

Investigația a concluzionat că dl Towler a urmat toate îndrumările emise fermierilor în ceea ce privește protejarea membrilor publicului de bovine.

Ancheta a concluzionat că Towler a respectat toate condițiile impuse fermierilor cu privire la protejarea oamenilor împotriva vitelor. El a primit însă o notificare prin care i se cere să împrejmuiască cărarea de pe câmpul pe care s-a întâmplat tragedia.

Exit mobile version