Acasă Magazin Marmota Phil a prezis că iarna va dura încă şase săptămâni

Marmota Phil a prezis că iarna va dura încă şase săptămâni

Celebra marmotă Phil a ieşit ieri dimineaţă din vizuina sa, şi-a văzut umbra, ceea ce înseamnă că iarna va continua în Statele Unite încă șase săptămâni.

Phil şi prietenii săi fac predicţii meteorologice încă din 1887. În Florida, un melc de mare a făcut aceeaşi previziune, tot după ce şi-a văzut umbra. 

În fiecare an, de Ziua Marmotei, membrii Clubului Cârtiţei din Pennsylvania pleacă în pelerinaj către casa oficială a lui Phil. Acolo, aşteaptă ca marmota să-şi părăsească vizuina şi să facă predicţiile meteorologice. Legenda spune că dacă Phil îşi vede umbra, iarna va mai dura încă şase săptămâni, iar dacă nu, primăvara din acel an va fi una timpurie. 

Teoria spune că iarna ar trebui să se încheie odată cu echinocţiul de pe 20 martie. Marmota Phil nu ţine cont de asta şi, deşi nu este tocmai un meteorolog, predicţiile sale sunt aşteptate cu nerăbdare în fiecare an. Phil n-a avut însă mereu dreptate. Centrul Naţional pentru Informaţii despre Mediu spune că, în ultimii zece ani, animalul a ghicit vremea în numai 40 la sută din cazuri. Phil nu este însă singurul meteorolog din lumea animalelor. Aceeaşi previziune a făcut-o şi un melc de mare. 

Exit mobile version