Acasă Magazin Un copil de patru ani a supravieţuit şase zile în savana africană

Un copil de patru ani a supravieţuit şase zile în savana africană

Un copil de patru ani a supravieţuit şase zile în savana africană
Un copil de patru ani a supravieţuit şase zile în savana africană

Un băiețel de patru ani a supraviețuit şase zile printre animale sălbatice, în Parcul Național Tsavo East din statul african Kenya, informează Mediafax.

Dispariția copilului, pe nume Ayub, din satul Asa, a fost anunţată pe 29 noiembrie.

Băiețelul de patru ani s-a rătăcit în Parcul Național Tsavo East, cea mai mare rezervație de animale sălbatice din Kenya, în timp ce era la păscut vitele împreună cu frații săi.

El a fost găsit în viață, la 15 kilometri de casă, de un pilot de la Sheldrick Wildlife Trust, o asociație care se ocupă de protejarea animalelor din parc, relatează Today.

Căutările au început imediat după sesizarea dispariţiei micuţului, dar din cauza ploii și a dificultății de a-i găsi urmele, au durat cinci zile și cinci nopți.

Când speranțele de a-l găsi se stinseseră, după cum a relatat pilotul Roan Carr-Hartley, echipa a observat urmele de pași ale copilului la 15 kilometri de locul în care dispăruse.

„Dis-de-dimineață, am văzut o siluetă mică sub mine, înconjurată de o masă de arbuști și copaci”, a povestit Hartley: „Nu-mi venea să-mi cred ochilor, era un copilaș înconjurat de o sălbăticie nesfârșită”.

Copilul a fost rehidratat și i s-a pus o perfuzie. Era în stare de șoc, plin de mușcături de țânțari și zgârieturi cauzate de tufișuri, dar în siguranță.

Exit mobile version