Acasă Magazin Prinţesa Maria Laura a Belgiei s-a căsătorit weekendul acesta

Prinţesa Maria Laura a Belgiei s-a căsătorit weekendul acesta

Prinţesa Maria Laura a Belgiei s-a căsătorit weekendul acesta

Prinţesa Maria Laura a Belgiei, fiica surorii regelui Philippe, s-a căsătorit cu logodnicul ei, William Isvy, sâmbătă, la Bruxelles, relatează agenţia belgiană de presă Belga, citată de Agerpres.

Maria Laura, în vârstă de 34 de ani, este fiica cea mare a prinţesei Astrid, sora mai mică a regelui Philippe, şi a prinţului Lorenz.

Cuplul s-a căsătorit în cadrul unei ceremonii civile la Primăria din Bruxelles, călcând pe urmele părinţilor miresei, care au fost primii membri ai familiei regale belgiene care s-au căsătorit acolo.

Ceremonia, care a durat 30 de minute, a fost una restrânsă, dar la eveniment au participat membri de rang înalt ai familiei regale.

După ceremonie, tinerii căsătoriţi au salutat o mulţime adunată în faţa clădirii, au pozat pentru fotografi şi au schimbat un sărut pe obraz.

La ceremonia religioasă s-a ţinut un moment de reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a

A urmat cununia religioasă la Catedrala Sfinţii Mihail şi Gudula, din centrul Bruxellesului. Presa belgiană a difuzat imagini cu prinţesa sosind la catedrală într-o rochie a creatoarei de modă britanice Vivienne Westwood, cu o trenă spectaculoasă de patru metri lungime, şi o superbă tiară cu diamante.

Ceremonia religioasă a fost marcată printr-un moment de rugăciune şi reculegere în memoria reginei Elisabeta a II-a, care a decedat săptămâna trecută, la 96 de ani.

Familiile regale belgiană şi britanică descind din aceeaşi casă regală de Saxa-Coburg şi Gotha, deşi dinastia britanică a adoptat numele Windsor în 1917.

Leopold I, primul rege al belgienilor, a fost unchiul reginei Victoria, care, cu o domnie de peste 63 de ani, a fost cel mai longeviv suveran britanic înainte de domnia de 70 de ani a Elisabetei a II-a.

În Danemarca, regina Margrethe a II-a a anulat evenimentele care urmau să marcheze împlinirea a 50 de ani de la urcarea sa pe tron din cauza decesului monarhului britanic.

Exit mobile version