Acasă Magazin Un tânăr rus s-a legat cu cătușele de ușa unui restaurant McDonald’s

Un tânăr rus s-a legat cu cătușele de ușa unui restaurant McDonald’s

Un tânăr rus s-a legat cu cătușele de ușa unui restaurant McDonald's
Un tânăr rus s-a legat cu cătușele de ușa unui restaurant McDonald's

Pe 8 martie, McDonald’s a anunțat că va închide temporar toate restaurantele și va întrerupe toate operațiunile din Rusia. Măsura a creat incidente cel puțin bizare: un rus și-a umplut tot frigiderul cu burgeri, iar alții au început să vândă meniuri pe internet la preţuri exorbitante. Cel mai recent, fiul unui artist rus s-a legat cu cătușe de ușa unui astfel de restaurant, în semn de protest, susținând că i se încalcă drepturile pentru că va  rămâne fără mâncarea pe care a consumat-o toată viața, scrie Antena3.

Lukas Safranov, fiul lui Nikas Safranov – un artist foarte îndrăgit în Rusia – s-a legat cu cătușele de ușa unui astfel de local din Moscova, în semn de protest. 

„Ne-au hrănit timp de 30 de ani, iar acum ne părăsesc. Sancțiunile mă privează de mâncarea pe care am consumat-o întreaga mea viață”, a declarat tânărul, potrivit Visegrad24.

Tot mai multe firme occidentale fac un pas în spate şi spun adio Rusiei. Lanţurile de fast-food McDonald’s şi KFC, Starbucks, CocaCola şi Pepsi, Rolex sau Iveco sunt doar câteva dintre companiile care şi-au suspendat activitatea în ultimele zile. În cele aproape trei săptămâni de la invazia Ucrainei, peste 300 de multinaţionale au luat, până acum, măsuri similare. 

Patronul McDonald’s a promis, însă, că toţi cei peste 62.000 de angajaţi vor fi în continuare plătiţi, pentru că „au pus suflet pentru brand”, iar Ucraina va primi o donaţie de 5 milioane de dolari din fondul de asistenţă.

Exit mobile version