Acasă Magazin Casa si gradina Sfatul specialistului: Cum să îţi organizezi eficient bucătăria

Sfatul specialistului: Cum să îţi organizezi eficient bucătăria

Bucătăriile încadrate sunt cele mai solicitate în ultimul timp, iar acest lucru nu este deloc de mirare, căci ele vin cu marele avantaj al spaţiului folosit la maxim, pe înălţime

Bucătăria este locul din casele noastre care vine cu cele mai mari provocări când vorbim despre organizarea eficientă a spaţiului. Pentru că în bucătărie nu avem doar mobilier, ci şi echipamente, ustensile şi o mulţime de electrocasnice, iar evitarea senzaţiei de aglomerare este destul de problematică.

Însă există tot felul de trucuri şi soluţii moderne de mobilier care ne pot ajuta să organizăm foarte bine chiar şi bucătăriile mici, spune Emil Popa, managerul MLK Studio, o firmă cu experienţă în realizarea mobilierului la comandă.

Masa pliantă, ideală pentru bucătăriile înguste

Una dintre cele mai bune idei pentru a salva spaţiul din bucătărie, mai ales într-una îngustă, este alegerea unei mese pliabile. „În ultimul timp, oamenii sunt din ce în ce mai interesaţi de mobilierul personalizat, care se realizează în funcţie de spaţiul disponibil şi se încadrează în stilul casei. Pe lângă avantajele estetice, mobilierul acesta personalizat poate salva mult spaţiu. O masă pe care o poţi plia după ce iei cina poate transforma o bucătărie înghesuită într-una spaţioasă în numai câteva secunde”, transmite specialistul.

O soluţie eficientă: Utilizarea spaţiului până la tavan

Bucătăriile încadrate sunt cele mai solicitate în ultimul timp, iar acest lucru nu este deloc de mirare, căci ele vin cu marele avantaj al spaţiului folosit la maxim, pe înălţime, cu corpuri suspendate chiar şi pe două rânduri. „Corpurile suspendate sunt mereu mai scurte decât partea inferioară. Acum sunt, însă, la modă, bucătăriile care mai au un rând suspendat, sus de tot, ce ajunge până la adâncimea blatului. De regulă, sunt încadrate de soldaţi şi sunt foarte utile pentru buna organizare a spaţiului. În general, utilizarea spaţiului până aproape de tavan este o idee foarte bună”.

De ce sunt sertarele mai indicate decât poliţele

În plus, precizează managerul MLK Studio, pentru a crea senzaţia de ordine şi, implicit, de spaţiu aerisit, este indicat să avem corpuri de mobilă acoperite, cu uşi şi sertare, în loc de mai multe poliţe cu vesela sau electrocasnicele la vedere.

„Există şi soluţii pentru zonele mai greu accesibile. De exemplu, se pot folosi coşuri de colţ pentru a se eficientiza accesul. Recomandăm şi organizatoarele de tacâmuri, farfurii, optarea pentru sertare, care sunt foarte utile în menţinerea ordinii şi în uşurarea muncii în bucătărie. Când toate lucrurile sunt bine aşezate, au locul lor clar stabilit, este mai uşor să ne desfăşurăm”, explică Emil Popa.

Exit mobile version