Acasă Magazin Cum aranjăm masa de Sărbătorile de iarnă

Cum aranjăm masa de Sărbătorile de iarnă

Cum aranjăm masa de Sărbătorile de iarnă
Cum aranjăm masa de Sărbătorile de iarnă

Cele mai însemnate evenimente ale iernii sunt masa de Crăciun şi cea pentru petrecerea de Revelion, atunci când toată familia este adunată. Dacă te ocupi de organizare, probabil că te întrebi cum să faci masa de Sărbătorile de iarnă să arate spectaculos. Iată câteva sfaturi de la Laprovincia.ro.

Cumpărături mai rapide

Când Sărbatorile se apropie, toată lumea începe să se aglomereze cu o mulţime de activităţi. Timpul este scurt, avem multe lucruri de făcut şi orice ajutor este primit cu drag.

În această perioadă, cumpărăturile online ne pot salva de multe situaţii neplăcute. Evităm aglomeraţia, economisim timp şi nu ne mai enervăm aşteptând în magazinele pline cu oameni grăbiţi. Dacă fiecare dintre noi ar alege să facă cumpărături online măcar în această perioadă aglomerată, atunci totul ar fi mult mai simplu!

Fii pregătit pentru orice situaţie!

Ca gazdă, este dificil să te gândeşti la toate. Încearcă să bifezi pe listă toate lucrurile de care musafirii tăi ar putea avea nevoie. Ai grijă să ai pregătite şi remedii pentru mahmureală. Nu se ştie când musafirii tăi vor avea nevoie de ele.

Elementele-surpriză

Elementele care impresionează îşi pot găsi locul fie în mâncărurile pregătite cu ingrediente speciale, fie în modul în care alegi să le îmbini.

Aranjamentul mesei

Decorațiunile sunt cele care stârnesc invitații să admire preparatele de pe masă. Făcute ca să atragă atenția și să încânte, decorațiunile pot fi cu tematică de Crăciun, Revelion sau iarnă.

Nu folosi decorațiuni pe care le ai din anii trecuți, în aceeași formă. Dacă nu ai reușit să achiziționezi alte decorațiuni, colorează-le pe cele deja existente. Poți încerca vopsea specială sau chiar ojă pentru unghii.

Sparge tiparul cu fața de masă. Alege o față de masă diferită de cele pe care le-ai avut până acum. O poți asorta fie cu nuanțele predominante din bradul de Crăciun, fie cu setul de farfurii, fie poți să alegi un model atipic și amuzant.

Alege câte două tipuri de farfurii. Setul pentru felul principal va fi unul elegant, în timp ce setul pentru aperitive poate fi colorat, strălucitor, chiar amuzant. Astfel, vei surprinde cu fiecare schimbare de la masă.

Îmbină metalul sau textilul cu naturalul. Câteva conuri de brad vor mirosi a pădure în timp ce mănânci. Lângă un ren din lemn vor căpăta un aer rustic. Adaugă elemente naturale și schimbă aspectul mesei.

Luminează totul din lumânări. Sfeșnicul cu lumânări este întotdeauna o apariție care atrage atenția și merită un loc central.

Aranjamentul mâncărurilor

La o petrecere, mâncarea va fi servită în mai multe etape. Le poți organiza pe fiecare dintre ele, astfel încât să atragă atenția.

Atunci când servești aperitivele, designul contează la fel de mult precum gustul. Îmbină mâncărurile care pot fi luate cu mâna cu cele care au nevoie de o furculiță. Alege tacâmuri în miniatură și asigură-te că fiecare invitat are acces la ele.

Salatele ridică, de multe ori, dificultăți. Alege să optezi pentru castroane mici, alocate fiecărui invitat. Un castron mare în mijlocul mesei va crea dificultăţi de servire.

Felul principal poate arăta spectaculos, dacă îl aduci direct în cratiţa aşezată pe un tocător de lemn. Nu uita, însă, că aceasta va trebui să aibă un design coerent, comparativ cu restul elementelor de pe masă.

Desertul poate veni în vase colorate, chiar şi din seturi diferite. Mâncărurile dulci înseamnă o bucurie şi poţi să o exploatezi.

Băuturile trebuie marcate prin pahare specifice. Alege cu atenţie paharele, dar ţine cont şi de faptul că o carafă va avea un impact mai mare decât recipientul clasic, cu etichetă.

Organizează cu atenţie mesele de Sărbători, apoi bucură-te de momentele în care mâncarea dispare de pe masă!

Exit mobile version