Acasă Magazin (VIDEO) Muzeul Eșecurilor s-a deschis la un mall din America

(VIDEO) Muzeul Eșecurilor s-a deschis la un mall din America

Un nou tip de muzeu plin cu zeci de invenții pe care unii le-ar putea numi eșecuri s-a deschis într-un mall din Minnesota, Statele Unite ale Americii. Curatorul muzeului, dr. Samuel West, a spus că muzeul eșecului înseamnă încercarea de a comunica cât de important este eșecul pentru progres.

Dr. West, sătul să tot audă poveștile de succes ale unora, a venit cu o idee de-a dreptul năstrușnică de a le arăta oamenilor importanța greșelilor.
A adunat zeci de produse lansate de-a lungul anilor de diverse companii, produse care s-au dovedit a fi eșecuri de proporții.
Le-a pus pe toate la un loc și așa a luat ființă Muzeul Eșecurilor, potrivit news4sanantonio.com.

Rolul lui este unul educativ și asta pentru că fără eșecuri nu ar exista progres, spune creatorul muzeului.

„Mă săturasem de toate poveștile acelea de succes. Știi la ce mă refer? La antreprenorul simpatic, bogat, arătos care urcă pe scenă și spune că a început într-un garaj, s-a întâmplat ceva și acum e miliardar. Suntem îndopați cu aceste povești de succes și uităm cum au ajuns acolo: dând greș de multe ori“, a spus Dr. Samuel West.

Zeci de exponate

Muzeul are zeci de exponate și produse care nu au avut deloc parte de succes la public. Unele dintre ele, lansate de producători necunoscuți, altele promovate pe piață de companii de talie mondială.

Dr. Samuel West a spus că a expus și câteva dintre eșecurile alimentare. „De exemplu, „Coca Cola Black“. „Noua Coca Cola“ e o poveste clasică din anii ’80. Asta este „Four Loco“, a fost interzisă pentru că era de-a dreptul periculoasă. E o băutură alcoolică foarte tare, avea 12% alcool, e foarte tare și e plină de cafeină“.

O altă nereușită a fost păpușa care îi spionează pe copii și al cărei slogan era „Știu atât de multe despre tine!“.

Si vizitatorii au ocazia să se laude cu propriile eșecuri. Au la dispoziție un panou unde pot lăsa mesaje.

Reporter: „Am uitat cafeaua pe capota mașinii, m-am urcat la volan și am plecat“.

Dr. Samuel West: „E un eșec clasic“.

Chiar și Muzeul Eșecurilor a început cu un eșec, povestește fondatorul lui.

Dr. Samuel West a posvestit cum a început totul. „Eram atât de entuziasmat atunci când mi-a venit ideea să înființez un muzeu al eșecurilor, încât am cumpărat domeniul MuseumofFailure.com și mă simțeam deja un geniu. Apoi m-am uitat la factură și scria acolo că dețin MusumofFailure.com“.

West spune, însă, că fiecare greșeală oferă și ocazia de a face o treabă mai bună. E cazul unui joc video lansat de compania Nintendo, care s-a dovedit un eșec de piață, dar a stat la baza lansării consolei Wii (Uii), una dintre cele mai de succes de până acum.

Exit mobile version