Acasă Magazin Tornadă de ţânţari, filmată în Siberia

Tornadă de ţânţari, filmată în Siberia

Vremea extemă duce și la producerea unor alte fenomene ciudate. În regiunea Kamceatka, din Extremul Orient rus, a fost surprinsă o tornadă de țânțari, relatează România TV.

Insectele i-au terorizat pe localnici și pe turiști, care au fugit din calea roiurilor înspăimântătoare. Una dintre aceste tornade de țânțari a fost surprinsă în imagini. Acestea au fost difuzate de Siberian Times.

Numărul uriaş de ţânţarii, provocat de ploile abundente

O explicație pentru acest fenomen ar fi ploile extrem de abundente, care pot crea zone umede, în care ţânţari depun ouă, și pot provoca roiuri masive după eclozare.

Conform contului de Twitter al Siberian Times, este vorba despre aproximativ un miliard de masculi care roiesc și îşi caută femele în adevărate tornade.

Astfel de situații sunt întâlnite anual în estul Rusiei în această perioadă, iar localnicii sunt deja familiarizați cu roiurile imense de țânțari. Fenomenul durează aproximativ două săptămâni, iar insectele care se adună în așa-numitele „tornade” sunt de fapt masculii care intenționează să se împerecheze.

Important de știut este că în această perioadă insectele nu provoacă înțepături.

Exit mobile version