Acasă Magazin Nu știa că e gravidă și a născut deasupra Pacificului

Nu știa că e gravidă și a născut deasupra Pacificului

Lavinia „Lavi” Mounga nu știa că este însărcinată când l-a adus pe lume pe Raymond la 29 de săptămâni, în timp ce se afla în avion deasupra Pacificului, potrivit People.

O femeie care nu știa că este însărcinată a născut un băiețel pe un zbor Delta Airlines, care pur și simplu avea la bord propria echipă medicală personală. Lavi zbura de la Salt Lake City la Honolulu când l-a născut pe neașteptate pe fiul ei Raymond, potrivit unui comunicat de presă al Hawaii Pacific Health.

„Sora noastră nu știa că este însărcinată, așa că a fost la fel de șocată ca și noi când l-a adus pe lume pe nepotul nostru”, au scris surorile noii mame pe o pagină GoFundMe care a strâns aproape 6.000 de dolari. Din fericire pentru Mounga, s-a întâmplat ca în avion să fie câțiva pasageri pentru care îngrijirea unei mame și unui nou născut este a doua natură: Dr. Dale Glenn, medic de familie la Hawaii Pacific Health și asistentele medicale Lani Bamfield, Amanda Beeding și Mimi Ho.

„Nu știu cât de norocos poate să fie o mamă încât are trei asistente neonatale de terapie intensivă la bordul aceluiași zbor atunci când se află în muncă de urgență, dar asta a fost situația în care ne-am aflat. Lucrul grozav în acest sens a fost munca în echipă”, a declarat Lavi.

Mama și copilul în siguranță

Toată lumea a sărit împreună și toată lumea a ajutat.” Glenn a spus că un apel de urgență „destul de urgent” a venit prin difuzor cam la jumătatea zborului și că a fost indicat de ceea ce se întâmpla de către o însoțitoare de zbor. Când a ajuns la Mounga, Bamfield, Beeding și Ho – care sunt instruiți special pentru a trata nașterile premature – erau deja acolo.

Dr. Dale Glenn, medic: „Am stat de vorbă cu stewardesa, am întrebat-o pe unde suntem și mi-a spus că am trecut de punctul de la care ne puteam întoarce înapoi către continent. Era prea târziu, așa că trebuia să ajungem în Honolulu cât mai repede posibil”.

Timp de trei ore, cât a mai durat zborul, cadrele medicale au avut grijă de bebeluș și de mama lui.

Asistentă medicală: „A fost extrem de emoționant. Am izbucnit toate în lacrimi. Cred că abia acum înțelegem ce s-a întâmplat. A fost o adevărată nebunie”.

Dr. Dale Glenn, medic: „Când a venit echipajul de ambulanţă la bord şi au adus scaunul pe culoar ca să o preia pe mămică şi pe bebeluşul ei, acesta s-a trezit şi, pentru prima oară în trei ore, a început să plângă. Cineva a filmat totul şi poţi să-l auzi plângând tot drumul până a ieşit din avion, iar noi îl aclamam, eram foarte entuziasmaţi”.

Drept mulţumire, proaspăta mămică l-a rugat pe medic să aleagă unul dintre prenumele băieţelului ei.

Lavi Mounga, mama copilului: „E un nume lung. Este Raymond Kaimana Wade Kobe Lavaka Mounga”.

Exit mobile version