Acasă Magazin S-au căsătorit de patru ori într-o lună pentru mai multe zile libere

S-au căsătorit de patru ori într-o lună pentru mai multe zile libere

S-au căsătorit de patru ori într-o lună pentru mai multe zile libere
S-au căsătorit de patru ori într-o lună pentru mai multe zile libere

Un cuplu din Taiwan a apelat la o metodă inedită pentru a-și prelungi luna de miere. Dorind să obţină cât mai multe zile libere plătite, tinerii s-au căsătorit de patru ori într-un interval de 37 de zile, scrie digi24

Direcţia Generală a Muncii din Taipei a confirmat miercuri întâmplarea şi a subliniat că anumiţi rezidenţi nu ezită să profite la maximum de pe urma unor avantaje oferite de autorităţile locale.

Companiile taiwaneze sunt obligate prin lege să ofere tinerilor căsătoriţi opt zile de concediu plătit.

Potrivit autorităţilor locale, anul trecut, angajatul unei bănci a solicitat 32 de zile de concediu după ce a recurs la acest subterfugiu. Într-o perioadă de 37 de zile, el şi partenera lui de viaţă s-au căsătorit de patru ori şi au divorţat de trei ori, solicitând opt zile libere pentru fiecare dintre nunţi.

Banca i-a refuzat solicitarea, iar angajatul s-a adresat Departamentului Muncii pentru a depune o plângere legată de cele 24 de zile de concediu pe care fostul lui angajator nu i le-a acordat, a precizat pentru AFP un funcţionar local sub protecţia anonimatului.

Direcţia Generală a Muncii a aplicat angajatorului o amendă de 20.000 de dolari taiwanezi (590 de euro) pentru că a încălcat o prevedere legală în privinţa concediilor. În mod legal, nu există nicio limită în ceea ce priveşte frecvenţa cu care un angajat taiwanez poate să solicite un concediu cu ocazia căsătoriei sale.

Banca în cauză, care nu a fost dispusă să ofere decât opt zile libere plătite, a considerat că angajatul „a profitat” de legea existentă.

Săptămâna trecută, Direcţia Generală a Muncii a anulat amenda acordată băncii şi a recunoscut, într-un comunicat, că „a comis o eroare”.

Cazul acestui angajat a fost comparat cu un altul care s-a produs în Taiwan în luna martie, când peste 100 de persoane, în majoritate tineri, şi-au schimbat în mod legal prenumele pentru a se numi „Gui Yu” („somon”). Schimbarea numelui este o procedură relativ simplă în Taiwan, iar acei rezidenţi au profitat astfel de iniţiativa unui restaurant care oferea gratuit platouri cu sushi oricărei persoane al cărei nume conţinea cuvântul „somon”.

Exit mobile version