Acasă Magazin O casetă demo înregistrată de Radiohead, vândută cu 6.000 de lire sterline

O casetă demo înregistrată de Radiohead, vândută cu 6.000 de lire sterline

O casetă demo Radiohead care conţine melodii nedifuzate până acum ale trupei britanice Radiohead s-a vândut marţi la licitaţie pentru suma de 6.000 de lire sterline (8.240 de dolari), cu 4.000 de lire peste valoarea estimată, informează DPA.

Caseta este din perioada 1987-1988. Aceasta conţine trei melodii necunoscute publicului, compuse şi înregistrate de pe vremea când trupa se intitula On A Friday.

Caseta conţine note scrise de mână, iar designul copertei sale a fost realizat de liderul trupei britanice, Thom Yorke.

Melodiile, intitulate ”Promise Me”; ”Boy In A Box” şi ”These Chains”; datează se pare din perioada în care membrii grupului absolviseră şcoala, dar înainte de a semna un contract cu casa de discuri EMI.

Caseta mai include şi piesele ”Happy Song”, ”To Be A Brilliant Light”şi ”Sinking Ship”.

Vânzătorul nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. A precizat, însă, pentru casa de licitaţii Omega Auctions că a primit caseta de la unul dintre membrii trupei în anii 1990.

Trupa On A Friday a fost înfiinţată în oraşul Abingdon, din comitatul Oxfordshire, în centrul Angliei, în 1985. A semnat un contract de înregistrare cu EMI în 1991 după care şi-a schimbat denumirea în Radiohead.

Formaţia a devenit ulterior celebră îndeosebi datorită unor piese precum ”Creep”, ”No Surprises” şi ”High and Dry”.

Caseta este al doilea cel mai scump obiect de colecţie din lumea muzicală. A fost vândut marţi de casa de licitaţii Omega Auctions. Un poster original cu trupa Sex Pistols din timpul turneului de promovare a single-ului „Anarchy in the UK”, desfăşurat în 1976, s-a vândut cu 7.000 de lire sterline. 

Exit mobile version