12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFursecuri cu nucă de cocos și ciocolată albă

Fursecuri cu nucă de cocos și ciocolată albă

Ingrediente: Aluat: 200 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 ouă, 260 g făină pentru prăjituri, 1 linguriță extract vanilie, 3 g bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.

Decor: 150 g ciocolată albă, 10 ml ulei, nucă de cocos.

Mod de preparare:

Untul moale se mixează cu zahărul pudră și zahărul vanilat câteva minute.

Se adaugă ouăle și extractul de vanilie și se omogenizează.

Se încorporează făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu, praful de sare și se amestecă bine.

Compoziția obținută se pune într-un poș cu vârf rotund și se toarnă fursecuri rotunde într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se coc 10 minute la 180 grade C, până ce baza fursecurilor devine aurie. 

După coacere se pun pe grătar să se răcească.

Ciocolata se topește pe baie de abur și se amestecă bine cu ulei. Se înmoaie fiecare fursec cu fața în ciocolată. Se pun pe grătar și se presară cu nucă de cocos. Se lasă să se răcească, apoi se depozitează la rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS