Acasă Magazin Adolf Hitler câștigă alegerile în Namibia. El spune că nu caută „dominația...

Adolf Hitler câștigă alegerile în Namibia. El spune că nu caută „dominația lumii”

Adolf Hitler Uunona a câștigat alegerile locale din Namibia
Adolf Hitler Uunona a câștigat alegerile locale din Namibia

Un om pe nume Adolf Hitler Uunona a câștigat alegerile locale din Namibia cu 85% din voturi, devenind consilier în circumscripția electorală Ompundja. Potrivit Comisiei Electorale din Namibia, Uunona a pretins un loc pentru Organizația Populară a Africii de Sud-Vest, cunoscută și sub numele de partidul SWAPO, după ce luna trecută a acumulat 1.196 de voturi.

Mulţi locuitori din Nambia poartă nume de origine germană ca urmare a trecutului colonial al ţării, potrivit washingtonpost.com.

Noul ales, intervievat de AFP, a fost jenat de această notorietate. El a refuzat să comenteze de ce a primit la botez numele celebrului dictator european.

„Nu există niciun motiv să fim aici, aşezaţi şi discutând despre numele meu”, a spus el. „Cum va contribui acest lucru la dezvoltarea Namibiei?”, şi-a argumentat noul ales reţinerea de a discuta despre numele său.

Fostă colonie germană, Namibia a traversat o perioadă neagră între 1904 şi 1908, când au fost reprimate cu multă cruzime revoltele Herero şi Nama, în care zeci de mii de persoane şi-au pierdut viaţa.

Namibia s-a aflat sub protectoratul Africii de Sud începând din 1915 şi a fost printre ultimele state africane care şi-au obţinut independenţa, în 1990.

Exit mobile version