Acasă Magazin Un bărbat de 315 kg, scos cu macaraua pe geam din apartament

Un bărbat de 315 kg, scos cu macaraua pe geam din apartament

Un bărbat de 315 kg, scos cu macaraua pe geam din apartament
Un bărbat de 315 kg, scos cu macaraua pe geam din apartament

Un englez, care este cel mai gras bărbat din ţara sa, a fost scos cu o macara din apartamentul de la etajul doi în care locuieşte, pentru a fi dus la spital, după ce a ajuns la 315 kg, scrie The Sun.

Britanicul Jason Holton, care are 30 de ani, este client fidel al aplicațiilor care livrează mâncare la domiciliu. Tânărul a devenit dependent de ciocolată, cartofi prăjiți, sendvișuri și băuturi răcoritoare, ajungând la 10.000 de calorii pe zi, iar în ultimii cinci ani nu a mai ieşit deloc din casă.

„Am mâncat până când nu m-am mai putut mișca nici măcar un centimetru. Și am fost fericit să stau aşa, fără să chem ajutoare. M-am lăsat să mor și am așteptat ca inima să-mi cedeze. Am simțit că viața nu mai are ce să-mi ofere”, a spus Jason, într-un interviu emoționant dat de pe patul de spital.

În cele din urmă, a cerut ajutor și a fost scos din apartamentul lui de la etajul doi cu o macara, într-o operațiune care a durat șapte ore. Pompierii au demontat fereastra dormitorului pentru a putea să-l scoată afară. Peste 30 de pompieri au participat la operaţiune.

De la copil grăsuţ, la adult superobez

Jason spune că era grasuţ încă din copilărie, dar pe atunci făcea multă mişcare. Nu mânca fast-food, ci mâncare gătită de mama sa, despre care spune că gătea foarte bine.

Situația lui a luat o întorsătură gravă în 2014, când s-a înscris la serviciul de livrare la domiciliu JustEat. Apoi a cheltuit zilnic în jur de 30 de lire sterline pe mâncare adusă acasă, un obicei care l-a costat aproximativ 10.000 de lire sterline pe an.

Jason a devenit cel mai gras om din Marea Britanie după ce a murit Carl Thompson, 33 de ani, din Dover, Kent, în 2015.

El trăieşte din ajutor social și nu a lucrat niciodată. Susţine că crizele sale cu anxietatea, agravate de greutatea sa, au făcut imposibilă găsirea unui loc de muncă.

Aplicaţiile de livrare a mâncării la domiciliu ar trebui responsabilizate

Jason are probleme cu retenţia de apă şi presiunea sanguină, şi trebuie tratat pentru edemele limfatice din zona inghinală şi a picioarelor.

El a spus că în trecut a vrut să facă o operaţie de reducţie gastrică, dar Casa de Asigurări de Sănătate a refuzat să-i deconteze costurile şi i-a spus mamei lui, care îl îngrijeşte, să-i rupă cardul bancar.

Bărbatul îndeamnă acum guvernul englez să facă mai multe pentru a proteja sănătatea națiunii – inclusiv limitarea numărului de comenzi de mâncare pe care un serviciu le poate oferi acasă cuiva într-o anumită perioadă de timp.

Jason a concluzionat: „Îmi asum responsabilitatea pentru situația mea, dar dacă nu ar fi fost aplicațiile de livrare de alimente, nu aș fi ajuns atât de rău“.

Exit mobile version