Acasă Actualitate Cultura Sean Connery împlineşte 90 de ani

Sean Connery împlineşte 90 de ani

Sean Connery împlineşte 90 de ani
Sean Connery împlineşte 90 de ani

Faimosul actor Sean Connery, cunoscut în întreaga lume pentru performanța sa magistrală în rolul lui James Bond, împlinește astăzi 90 de ani.

S-a născut în Fountainbridge, în apropiere de Edinburgh. Mama lui era o chelneriţă scoțiană, iar tatăl său, un irlandez şofer de camion. Sean avea 23 de ani când, în 1953, a luat parte la concursul Mr. Universe, terminând pe locul trei. Acesta a fost începutul drumului lui spre glorie.

Cel mai iubit dintre agenţii secreţi ai micului ecran

După ce a jucat în mai multe filme lipsite de importanţă, în 1962 a fost ales să joace rolul agentului secret britanic 007. Şi a jucat acest rol în şapte filme. Pe platourile de filmare ale acestei pelicule, Sean Connery și-a dezvăluit toate armele sale de seducător și a a vut relaţii amoroase cu multe dintre actriţele care au jucat alături de el.

În 1962 s-a căsătorit cu Diane Cilento, care i l-a dăruit pe singurul său fiu, Jason. După nouă ani, cei doi s-au despărţit. Sean s-a căsătorit apoi cu femeia care i-a rămas alături pentru tot restul vieţii, Micheline Roquebrune.

Scoţian pe veci

După câteva filme nereușite, talentul lui Sean Connery primeşte o recunoaștere importantă datorită filmului „Numele trandafirului”. Alte filme care l-au intipărit în memoria cinefililor sunt: „Indiana Jones și ultima cruciadă”, „Robin Hood – Prinţul hoţilor”, „Incoruptibilii”.

Tatuajul Scotland Forever apare pe brațul drept al lui Sean Connery. El este un finanțator important al campaniei de independență a Scoției și nu ezită să poarte kilt în public.

Exit mobile version