Acasă Magazin Auto Stadler, fostul șef Audi, acuzat pentru înșelăciune

Stadler, fostul șef Audi, acuzat pentru înșelăciune

Stadler, fostul șef Audi, acuzat pentru înșelăciune
Stadler, fostul șef Audi, acuzat pentru înșelăciune

Procurorii germani au declarat miercuri că au depus acuzații împotriva fostului director executiv al Audi, Rupert Stadler, care este cercetat pentru rolul său în scandalul de înșelăciune al testului de emisii Volkswagen , informează reuters.com

Volkswagen a recunoscut în septembrie 2015 că a folosit software ilegal de control al motorului pentru a înșela testele de poluare, declanșând o reacție globală împotriva motorinei. Aventura a costat până acum producătorul auto german 30 de miliarde de euro.

Stadler, introducea dispozitive de control, ilegale în SUA

Brandul premium Audi a recunoscut doar în noiembrie 2015 că motoarele sale diesel V6 de 3,0 litri erau echipate cu un dispozitiv auxiliar de control care era considerat ilegal în Statele Unite.

Volkswagen și foștii săi manageri s-au confruntat cu numeroase acțiuni în justiție, iar în aprilie procurorii din orașul german Braunschweig l-au acuzat pe fostul șef al Volkswagen, Martin Winterkorn, cu fraudă asupra rolului său.

Trei inculpați acuzați pentru înșelăciune , în proces

Procurorul din Munchen a declarat că trei dintre inculpați sunt acuzați că au dezvoltat motoare pentru mașinile Audi, Volkswagen și Porsche, care au folosit dispozitive de înșelăciune cu emisii.

„Pârâtul Stadler este acuzat că a fost cel mai târziu la curent cu manipulările de la sfârșitul lunii septembrie 2015, dar nu a împiedicat vânzarea de vehicule Audi și VW afectate ulterior”, a declarat procurorul într-un comunicat.

Stadler a fost arestat în iunie 2018, ca parte dintr-o sondă mai amplă de înșelăciune a emisiilor la Audi, care face parte din Volkswagen Group, și a petrecut câteva luni în închisoare.

Ulterior, Volkswagen a reziliat contractul lui Stadler pe fondul unei anchete penale privind dacă a fost implicat în teste de emisii înșelăciune.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version