Acasă Magazin Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din România

Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din România

Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din România
Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din România

Nissan Leaf este cea mai vândută mașină electrică pe piața din România în prima jumătate a anului cu 169 de unități, în timp ce poziția a doua în clasament i-a revenit lui Renault Zoe, potrivit automarket.ro

Datele oficiale publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile arată că în țara noastră au fost comercializate în total 557 de mașini electrice în prima jumătate a anului, în creștere cu 145% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Vânzările de mașini electrice au crescut în România, în acest an, datorită succesului major înregistrat de programul Rabla Plus.

Nissan Leaf: Cele mai bune vânzări ale anului 2019

De această creștere a profitat cel mai mult Nissan Leaf, care a devenit începând din luna aprilie cea mai vândută mașină electrică din România. În primele 6 luni ale anului, modelul japonez s-a comercializat în 169 de unități, în condițiile în care anul trecut în această perioadă abia se lansă pe piața din România și înregistra 3 unități.

Volkswagen și BMW, situate și ele pe podium

Podiumul este ocupat de Volkswagen cu 83 de unități e-Golf și e-Up, în timp ce BMW a raportat 53 de unități i3 comercializate și ocupă locul cinci în spatele Smart. Interesant este că SUV-ul Jaguar I-Pace a ajuns la 15 unități vândute, dublu decât cele 7 unități e-tron comercializate de Audi.

Nissan Leaf nu regretă locul ocupat de Toyota pentru mașini hibrid

Între timp, piața de modele hibride fără încărcare la priză a înregistrat de asemenea o creștere puternică de 59%, la 2.292 de unități.

Ca de obicei, Toyota deține de departe cea mai bună cotă de piață, cu 2.046 de unități, și este urmată de brandul său premium Lexus cu 105 unități. Podiumul este completat de Honda cu 40 unități, în timp ce Ford, Kia sau Hyundai au raportat de asemenea câteva unități hibride comercializate.

Există șanse ca vânzările de mașini electrificate să crească în continuare în același ritm, mai ales că programul Rabla Plus a fost deja suplimentat cu încă aproximativ 350 de tichete începând din 15 iulie. 

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version