Acasă Actualitate Facebook, sancționată cu o amendă în valoare de 2 milioane de euro

Facebook, sancționată cu o amendă în valoare de 2 milioane de euro

Facebook, sancționată cu o amendă în valoare de 2 milioane de euro
Facebook, sancționată cu o amendă în valoare de 2 milioane de euro

Autoritățile germane au anunțat marți că au impus sancțiuni în valoare de 2 milioane de euro companiei Facebook, din cauza încălcării unei legi pentru combaterea discursului urii, scrie hotnews.

Biroul Federal de Justiție a declarat că Facebook nu a reușit să respecte standardele de transparență cerute în procesul de gestionare a plângerilor care implicau discursul urii pe rețeaua de socializare. Agenția susține că rapoartele companiei pentru prima jumătate a anului 2018 nu reflectă numărul real al plângerilor legate de conținuturi suspectate ca fiind ilegale în Germania, printre care sunt incluse și insultele antisemite sau materialele concepute cu scopul de a instiga la ură împotriva persoanelor sau grupurilor în funcție de religia sau etnia acestora.

De asemenea, se pare să informațiile despre nivelul de pregătire al personalului responsabil cu procesarea acestor plângeri nu erau complete.

Facebook a răspuns că obligațiile legate de transparență au fost respectate potrivit legislației germane și că numărul de rapoarte este egal cu numărul real de plângeri primite.

„Suntem siguri că rapoartele noastre publicate sunt în concordanță cu legea, însă așa cum mulți critici au evidențiat, există unele cazuri în care legea nu este foarte clară”, a declarat compania. „Vom analiza amenda primită cu atenție și ne rezervăm dreptul la replică.” ​

Exit mobile version