Acasă Actualitate Apple Pay, disponibil oficial în România

Apple Pay, disponibil oficial în România

Apple Pay
Apple Pay

Românii au acces la serviciul Apple Pay în mod oficial. Lista băncilor și a fintech-urilor partenere în țara noastră, potrivit start-up.

Într-un comunicat oficial, cei de la Orange au confirmat faptul că Orange Money le oferă clienţilor săi serviciul Apple Pay.

Securitatea și confidențialitatea se află la baza serviciului Apple Pay, astfel încât, atunci când este folosit un card de debit cu Apple Pay, numerele cardurilor nu sunt stocate pe dispozitiv şi nici pe serverele Apple. În schimb, este atribuit un număr unic al dispozitivului care este criptat și stocat în siguranță în elementul de securitate al dispozitivului utilizat. Fiecare tranzacție este autorizată cu un cod de securitate unic şi alocat dinamic.

”Apple Pay este un serviciu așteptat încă de la început de către utilizatorii Orange Money, motiv pentru care ne bucurăm să le oferim acestora opțiunea de a-și folosi dispozitivele Apple pentru a efectua plăți. Mai mult, am pregătit oferte dedicate pentru clienții care își prelungesc abonamentul sau își deschid un abonament nou de voce mobilă la Orange România” a declarat Șerban Negrescu, Head of Product Management in cadrul Orange Money

Apple Pay este ușor de configurat, iar utilizatorii au acces la ofertele speciale Orange Money în urma obținerii cardurilor de debit.

Orange Money este o alternativă digitală la serviciile bancare tradiționale, sigură și ușor de utilizat. Abonaţii Orange România pot deschide un cont online, direct din aplicația mobilă și pot efectua plăți mobile NFC utilizând smartphone-uri sau smartwatch-uri. De asemenea, clienții Orange Money au opțiunea de efectua plăți utilizând cardul de debit Visa virtual sau fizic, pot achita facturi la peste 70 de companii de utilități, face transfer de bani instantaneu prin intermediul numărului de telefon sau către/din orice IBAN din România, pot opta pentru reîncărcarea cartelelor Orange Prepay sau alimentarea contului prin intermediul unui alt card bancar salvat în aplicație, toate gratuit.

Serviciul Apple Pay este disponibil în mod oficial clienților Revolut din țara noastră.

Condiția necesară: să dispună de un card emis de Mastercard (pe lângă un telefon iPhone) pentru a putea folosi acest serviciu și să plătească achizițiile cu telefonul mobil.

Până acum, serviciul Apple Pay putea fi folosit de utilizatorii Revolut de aici doar după ce schimbau regiunea în care se aflau (de ex. Marea Britanie în loc de România).

Apple Pay este disponbil oficial în România pentru clienții Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut, UniCredit Bank.

Până în acest moment, doar două bănci și un FinTech ofereau serviciul de plată cu telefonul mobil – ING Bank (ING Pay), Banca Transilvania (BT Pay) și Orange Money (Orange Pay). Totuși, doar ING a anunțat recent o cifră oficială a numărului de clienți care folosesc serviciul de plată cu telefonul mobil, aceasta fiind de 70.000 de utilizatori după primul trimestru al anului.

Totodată, și unicornul german FlixBus a anunțat în această dimineață faptul că plata prin Apple Pay este disponibilă clienților din România.

Apple Pay în România

Intrarea oficială a Apple Pay în România era așteptată pentru luna august a acestui an.

„În măsura în care Apple Pay va intra în piață și alte bănci vor fi interesate de plățile mobile”, declara în mai Cătalin Crețu, general manager pentru România, Croația, Slovenia și Malta în cadrul Visa.

În luna martie, ING anunța că aduce în România soluția de plată doar cu mobilul pentru posesorii de iPhone, prin serviciul de plată Apple Pay. La scurt timp, Banca Transilvania a anunțat că Apple Pay va fi disponibil și pentru clienții săi.

Ce face Google Pay?

În timp ce Apple Pay s-a lansat oficial în România, Google Pay ne ocolește.

După ce oficialii Google Pay negociaseră luni de zile cu cele mai mari bănci din piața locală, Google a luat o decizie surprinzătoare și hotărăște să nu mai continue (deocamdată) extinderea Google Pay în Sud-Estul Europei, în speță în patru piețe în care planuise lansarea în primul trimestru: România, Bulgaria, Ungaria și Grecia.

Anunțul a fost făcut încă de la mijlocul lunii februarie.

Cum configurezi Apple Pay în Wallet pe iPhone

Utilizarea Apple Pay (pe modelele compatibile) poate fi mai simplă și chiar mai sigură decât folosirea unui card fizic. Cu cardurile stocate în aplicația Wallet, puteți utiliza Apple Pay pentru a efectua plăți securizate în magazine, pentru transport, în aplicații și pe site-urile web care acceptă Apple Pay. În Mesaje, utilizați Apple Pay pentru a trimite și primi bani de la prieteni și familie și pentru a face cumpărături folosind Chat business.

Pentru a configura Apple Pay, adăugați cardurile de debit, de credit și preplătite în Wallet.

Adăugarea unui card de credit sau de debit

  • Fie scanezi cardul folosind camera telefonului, fie introduci datele de pe card manual.
  • Porneşti aplicaţia Wallet.
  • Introduci codul de confirmare primit prin SMS pe numărul ataşat cardului la bancă.
  • Selectezi banca sau serviciul care a emis cardul: momentan, serviciul este disponbil pentru clienții Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut, UniCredit Bank.
  • Apeşi pe butonul Add Card.
  • în cazul Revolut, intri în aplicaţia Revolut şi să apeşi pe butonul Add to Apple Wallet.

Unde poți plăti prin Apple Pay?

Cu iPhone și Apple Watch, clienții pot plăti folosind Apple Pay în magazine, restaurante, taxiuri și multe alte locuri în care există un terminal POS contactless, oriunde în lume. Pentru cumpărăturile în aplicații sau pe site-uri web folosind browserul Safari cu Apple Pay, nu este necesar să se completeze manual datele în formularul cardului sau să se introducă în mod repetat informații referitoare la transport sau opțiunile de facturare.

Orice achiziție Apple Pay este autentificată doar cu o privire sau o atingere prin Face ID sau Touch ID sau folosind codul de securitate al dispozitivului.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version