Acasă Magazin Rețeta de duminică: Socată ca la bunica

Rețeta de duminică: Socată ca la bunica

Rețeta de duminică: Socată ca la bunica
Rețeta de duminică: Socată ca la bunica (Foto: rerete.unica.ro)

Rețeta de duminică: Socată ca la bunica. Socata este pe placul multor oameni, mai ales că aceasta le trește sentimente de nostalgie. Nimic nu se compară cu amintirea unui moment petrecut la bunici, la aer curat și cu un pahar de socată delicioasă în față. Noi v-am pregătit rețeta de socată, așa cum știa doar bunica să o prepare.

Ingrediente:

4 litri apă, 1 kg zahăr, 30 g sare de lămâie, 4 flori mari de soc

Mod de prepapare:

1. Pentru socată, rețeta bunicii, se pun la fiert apa şi zahărul. După ce zahărul s-a dizolvat, se adaugă sarea de lămâie, se mai lasă câteva minute să clocotească la foc mic, apoi se trage de pe foc.

2. Se spală florile de soc şi se pun şi ele în oală. Se amestecă totul şi se lasă vasul într-un loc cald, 24 de ore.

3. Se strecoară socata, se toarnă în sticle şi se păstrează la rece 2-3 săptămâni.

Socata, rețeta tradițională, sfaturi de la bunica

– La rețeta tradițională de socată se folosesc flori culese la sfârșitul lui mai și începutul lui iunie.

Florile de soc trebuie culese în zilele însorite.

Florile de soc pentru socată trebuie să fie cât mai parfumate.

Socata este gata când compoziția devine gălbuie și mirosul este puternic.

Sursa: retete.unica.ro

Iar dacă vreți să faceți o dulceață de cireșe delicioase, găsiți o rețetă perfectă AICI.

Exit mobile version