Meduze de aproape un metru lungime au fost descoperite pe o plajă din Marea Britanie. Acest fenomen este datorat temperaturilor neobișnuit de calde din statul insular.
Meduza de apă caldă este o creatură marină neveninoasă care se găsește în apele adânci din jurul Marii Britanii, însă, din cauza temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă, s-au apropiat tot mai mult de țărm.
Îngrijorarea britanicilor este că o altă specie, veninoasă, le-ar putea urma. Este vorba despre galerele portugheze, scrie The Mirror.
Una dintre uriașele creaturi a fost descoperită de un pensionar care-și plimba câinele pe plaja din Hayle, Cornwall. “Am fost până în Orientul Extrem și nu am văzut niciodată așa ceva”.
Cercetătorii au avertizat că alte specii de meduze s-ar putea apropia de țărm. “Meduzele de apă caldă sunt un fel de Arnold Schwarzenegger în lumea acestor creaturi”.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.