12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta de duminică: Lasagna de ciocolată, fără coacere

Rețeta de duminică: Lasagna de ciocolată, fără coacere

Ingrediente: 36 biscuiți Oreo (sau obișnuiți, cu cacao), 250 g brânză dulce, 6 linguri unt topit la bain marie, 350 g frișcă lichidă, 3-4 linguri de zahăr tos, 2 fiole esență vanilie, 2 plicuri budincă ciocolată, 300 ml lapte rece, 150-200 g bucățele/chipsuri decorative de ciocolată neagră/cu lapte

Mod de preparare:  Se unge cu unt o tavă cu dimensiunile de 9×13. Se pisează biscuiții într-o pungă care se închide etanș, presând pe un fund de lemn cu un sucitor. Se adaugă unt topit la bain marie în pungă și se agită până se combină bine cu biscuiții. Se tapetează tava cu mixtura din pungă și se dă la congelator timp de 5 minute. Dacă vă e mai ușor, puteți pisa biscuiții în robotul de bucătărie, apoi îi amestecați cu untul topit.

Se face budinca de ciocolată conform instrucțiunilor de pe pachet. Apoi se lasă la răcit. Într-un bol mediu, se bate brânza dulce cu mixerul, până se obține o structură mătăsoasă. Se adaugă 2 linguri de lapte și zahăr. Se amestecă până la omogenizare. Într-un alt bol, se bate frișca lichidă cu o lingură de zahăr și 2 fiole de esență de vanilie până se întărește. Se toarnă jumătate din cantitatea de frișcă obținută peste brânza dulce și se omogenizează. Se toarnă rezultatul peste “blatul” din tavă. Apoi se dă la frigider pentru alte 5 minute. Într-un alt bol, se amestecă budinca de ciocolată răcită cu laptele rece până se îngroașă. Se pune  în tavă, peste stratul de brânză dulce și frișcă. Iar la frigider tava pentru 5-10 minute, pentru a lăsa budinca să se așeze. Se scoate din frigider și se întinde deasupra restul de frișcă. Se presară deasupra bucățile mici de ciocolată. Sau, dacă nu aveți ciocolată, se cerne deasupra pudră de cacao.

Se ține la frigider 3-4 ore înainte de servire.

 

Sursa: retete.unica.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS