8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReţeta zilei: Plăcintă cu miel şi brânză

Reţeta zilei: Plăcintă cu miel şi brânză

Ingrediente: 7 g drojdie uscată, 650 g făină, ulei de măsline, 2 ouă mari.
Umplutura: 1 ceapă mare, 2 căţeii de usturoi, 6 fire de ceapă verde, 1,4 kg gât dezosat de miel, 1 linguriţă scorţişoară, 100 ml vin alb, 2 ouă mari, 75 g brânză tare de capră,
180 g brânză pecorino, 800 g spanac.

Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în 225 ml de apă călduţă şi las-o deoparte timp de 5 minute.
Combină făina cu 1 linguriţă de sare de mare şi fă o gaură în ea. Toarnă amestecul de drojdie şi 2 linguri de ulei. Bate ouăle şi toarnă-le şi pe ele. Frământă aluatul timp de 10 minute, iar dacă e prea lipicios, mai adaugă făină.
Pune ulei într-un bol şi lasă aluatul la crescut, acoperit de un prosop curat, pentru aproximativ 1-2 ore.
Pentru umplutură, toacă ceapa mărunt usturoiul şi ceapa verde şi căleşte-le 5 minute într-o tigaie în care ai pus 1 lingură de ulei. Scoate-le pe o farfurie.
Condimentează mielul şi pune-l în tigaie. Dacă nu are loc, îl poţi prăji în şarje. Adaugă vinul alb şi 100 ml de apă şi fierbe pentru 30 de minute, acoperind tigaia cu un capac în primele 5 minute.
Bate un ou în castron şi pune brânzeturile rase Fierbe spanacul şi lasă-l la scurs şi la răcit.
Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă cu unt şi făină.
Împarte aluatul în jumătate şi întinde-l într-o foaie în formă rotundă. Aşează-l în tavă, având grijă să laşi marginile aluatului destul de înalte.
Pune jumătate din amestecul de miel, jumătate din amestecul de brânză, de verdeţuri şi spanac. Repetă procesul cu celelalte jumătăţi.
Pune şi cealaltă foaie de aluat de asupra şi cu marginile foii de dedesubt sigilează bine plăcinta, tăind surplusul. Fă câteva găuri cu o furculiţă în mijlocul plăcintei. Bate un ou şi unge plăcinta apoi pune-o la cuptor pentru 45-50 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS