Acasă Magazin Drama lui Oliver Hardy, celebrul Bran

Drama lui Oliver Hardy, celebrul Bran

-

Ani de zile şi-a făcut spectatorii să râdă, însă interpretul lui Bran, din celebrul cuplu de comici „Stan şi Bran“, era complexat de faptul că era prea gras. Acest lucru i-a adus și moartea.
Oliver Norvell Hardy s-a născut în renumitul cartier Harlem (Georgia, USA) pe 8 ianuarie 1892, şi a murit la 65 de ani. I se spunea mereu că este prea gras pentru cei 1,85m pe care îi avea. Astfel că a decis să ţină o cură draconică de slăbire care să-l facă să mai dea jos câteva kilograme. În ciuda zvonurilor, nu obezitatea a provocat moartea sa, ci dieta prelungită, care i-a slăbit organismul. Hardy a suferit un prim atac cerebral la 12 septembrie 1956, în urma căruia a rămas paralizat şi în imposibilitatea de a mai vorbi. Din păcate, un an mai târziu, s-a stins din viață, în urma unui alt atac cerebral, produs pe 7 august 1957.
Fiu de avocat, laureat al Universităţii de Stat din Georgia, Hardy a debutat pe scenă ca actor de roluri scurte şi cântăreţ de spectacole care se desfășurau pe vasele de croazieră. Prima lui apariţie pe scenă a avut loc pe când avea opt ani. În urma unui conflict, în timpul unor angajamente în Florida la o companie cinematografică, Hardy decide să plece în Australia.
Peste ani, reîntors în SUA, se angajează la Casa producătoare „Pathé“. Devine foarte popular în serialul „Wallingford“. Între anii 1918 şi 1925 a lucrat la „Vitagraph“, unde, în afară de actorie, s-a ocupat şi ca regizor de scurtmetraje. În 1925 îl cunoaşte pe Stan Laurel şi formează celebrul cuplu Stan și Bran.

Oliver Hardy a fost „mintea limpede“ a perechii cinematografice „Stan și Bran“

Pasionat de golf, Hardy obişnuia să instaleze un teren de minigolf lângă platourile de filmare, unde fugea în fiecare pauză. Stan a glumit într-un interviu pe seama pasiunii lui Hardy, spunând că golful este singurul „obicei prost“ pe care prietenul său îl are.
Actorul a fost căsătorit de trei ori, însă nu a avut niciun moştenitor. Prima oară s-a însurat în 1913 cu Madelyn Saloshin, de care a divorţat în 1921. În același an, se însoară cu actriţa Myrtle Reeves, de care se desparte în 1937. Cea de-a treia soţie a fost Virginia Lucille Jones, cu care s-a însurat în 1940 şi cu care a conviețuit până în 1957, anul morții sale. Ca o curiozitate, a apărut în peste 400 de filme. În 1951, pe când filma pentru „Utopia“, avea probleme grave cu greutatea, îngrăşându-se brusc. Se spune că mânca des la restaurant şi, când o făcea, îi plăcea să comande o friptură imensă, cu cartofi prăjiţi în untură, cu o salată mare şi o oală de cafea.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ludovic Orban are programate negocieri cu USR

Ludovic Orban, președinte Partidului Național Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susținerii formulei sale de...