14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOțetul de mere, un puternic agent antibacterian

Oțetul de mere, un puternic agent antibacterian

Oțetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un conținut ridicat în minerale și oligoelemente vitale pentru un organism sănătos – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu și fluor. Un amestec care conține numai 5% oțet de mere elimină până la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri și 80% dintre virusuri.

Te scapă de mătreaţă

Mătreaţa este mai mult decât un disconfort. Este o problemă jenantă, care poate să iasă în evidenţă în cele mai nepotrivite momente. Şi pentru că produsele care promit să te scape de această problemă sunt costisitoare şi, deseori, ineficiente, oţetul de mere îţi sare în ajutor! Amestecă o cantitate mică de oţet de mere (cam un sfert de cană) şi o cantitate egală de apă şi pune amestecul
într-un recipient cu pulverizator. Aplică amestecul pe părul umed, proaspăt spălat şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute, apoi clăteşte din abundenţă. Aciditatea din oţet va distruge mătreaţa, lăsându-ţi părul curat şi împrospătat!

Calmează durerile de gât

Dacă suferi de o durere de gât, dar nu vrei să exagerezi cu siropul de tuse, încearcă tratamentul cu oţet de mere. Amestecă o linguriţă de oţet de mere, o linguriţă de piper şi trei linguriţe de miere într-un pahar de apă caldă. Aceste ingrediente vor lucra împreună, având proprietăţi antibacteriene şi atenuante ale durerii.

Curăţă tenul în profunzime

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru pielea ta! Înmoaie un prosop în oţet de mere diluat cu puţină apă şi foloseşte-l ca o compresă pentru faţă. Stratul acid protector datorat oţetului va face ca tenul tău să fie mai catifelat, va absorbi excesul de sebum şi va reduce liniile fine. Cum funcţionează? Substanţele din oţetul de mere echilibrează nivelurile pH-ului din piele, iar beta-carotenul din oţet ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii.

Albeşte dinţii

Dinţii galbeni nu vor mai fi o problemă care să te împiedice să zâmbeşti! Pentru a scăpa de petele persistente de pe suprafaţa dinţiilor, aplică oţet de mere direct pe periuţa de dinţi şi spală-te cu insistenţă, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Atenţie, însă! Acest tip de „albire“ a dinţilor nu este recomandat foarte des, deoarece aciditatea din oţet poate să afecteze smalţul. Pentru o soluţie de albire mai puţin abrazivă, amestecă o linguriţă de oţet de mere cu o cană de apă şi clăteşte-ţi dinţii cu soluţia obţinută.

Comprese contra durerilor reumatice

Pentru a atenua durerile cauzate de reumatism, poţi aplica pe zonele afectate comprese cu oţet aromatic sau balsamic (se pune o lingură de oţet la un litru de apă fiartă). În acelaşi mod poţi proceda şi pentru a scăpa de durerile apărute în caz de luxaţii sau de entorse. De asemenea, potrivit specialiştilor, în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni similare gutei, cura cu oţet de mere (se ia câte o lingură de oţet de mere diluat într-un pahar cu apă, de patru ori pe zi) ajută la mobilizarea depozitelor calcaroase de la nivelul articulaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS