Acasă Magazin Decorarea casei cu tablouri si fotografii: reguli si sfaturi

Decorarea casei cu tablouri si fotografii: reguli si sfaturi

Pentru că locuința ta să-ți împrumute din personalitate, poți apela la o idee inedită de decorare: accesorizarea folosind tablouri și fotografii.

Cu ajutorul unor rame de tablouri la prețuri avantajoase și ale picturilor canvas, foarte accesibile pentru orice buget, îți poți crea propria galerie de artă în orice spațiu al casei. Totuși, cum aranjezi tablourile pentru pentru că decorul să nu pară încărcat? Care sunt cele mai creative modalități de integrare a acestora în designul interior al locuinței tale? Află toate aceste detalii și alte sfaturi utile din acest articol!

5 reguli de baza în alegerea și expunerea tablourilor

Indiferent dacă vrei să creezi un spațiu jucăuș, modern și cât mai autentic folosind fotografii care îți aduc aminitiri plăcute de fiecare dată când le priveșți sau dacă ești un adevărat iubitor de artă și ai investit în achiziționarea unor adevărate opere, e important să știi cum anume poți decora casă cu astfel de tablouri. Pentru că efectul final să fie unul spectaculos, ține cont de următoarele 5 reguli de baza în alegerea și expunerea imaginilor:

1. Optează pentru rame în nuanță tâmplăriei ușilor și a ferestrelor, pentru a obține un aspect uniform. Pe de altă parte, dacă mizezi pe un design foarte creativ, alege ramele în culori contrastante elementelor de tâmplărie. De cele mai multe ori, nerespectarea regulilor de asortare a culorilor vor duce la un design foarte încărcat, care pare nestudiat.

2. Alege tablouri achiziționate din magazinele de specialitate, pentru a te asigura de calitatea tehnicilor folosite și de claritatea picturilor, totodată.

3. Vrei un tablou canvas cu propriile tale imagini? Atunci trebuie să știi că există ateliere specializate în imprimarea fotografiilor pe pânză. Selectează cele mai deosebite capturi foto din colecita personală și transformă-le în adevărate tablouri!

4. Dacă optezi pentru expunerea tablourilor sau a ramelor foto pe perete, ai mare grijă la înălțimea la care le agăți. Potrivit specialiștilor în decorațiuni, acestea ar trebui poziționate la aproximativ 1,5 m de podea. Astfel, ele vor deveni vizibile și vor putea fi admirate de către privitori!

5. Pentru un efect cât se poate de stylish, acordă atenție alegerii ramelor. Optează pentru o nuanță sau cel mult două pentru aceeași încăpere și evita-le pe cele foarte colorate, tocmai pentru a evita designul kitchos.

Cum decorezi casă cu tablouri și fotografii? Topul ideilor creative

Jonglând cu formele ramelor și cu poziționarea tablourilor, poți conferi spațiului alură pe care ți-o dorești. Noi am selectat cele mai creative idei despre cum ai putea să decorezi spațiul casei tale cu tablouri și fotografii!Puzzle din tablouri tip canvas

Folosind trei sau mai multe tablouri canvas poți obține un efect similar celui din imaginea de mai sus. Vei crea un focus vizual al camerei într-o manieră foarte interesantă, indiferent dacă alegi să folosești poze din colecția personală sau dacă optezi pentru produse disponibile în magazinele cu specific home and deco.

Tablouri aranjate “în scară”

Locuința ta este prevăzută cu scări interioare? Ce-ar fi să le decorezi într-o manieră creativă, poziționând rame foto și tablouri gradual. Astfel, te vei bucură de un efect optic foarte interesant.

Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.
Exit mobile version