17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrei sosuri perfecte de post pentru legume, paste şi orez

Trei sosuri perfecte de post pentru legume, paste şi orez

Sosurile sunt soluția cea mai bună pentru bucatele de post, ele condimentează și dau un gust special, chiar și celor mai simple preparate. Pot fi folosite împreună cu legume, paste fără ou și orez.

1. Sos de muștar cu iz oriental

Avem nevoie de: 2-3 linguri de muștar franțuzesc (cu boabe); 1 lingură de miere; 1 linguriță ghimbir; 1 lingură sos de soia.

Mod de preparare: Într-un bol mic punem muștarul. Ghimbirul îl curățăm și-l răzuim cât mai fin. Amestecăm ghimbirul cu muștarul din bol și mai adăugăm mierea și sosul de soia. Uniformizam bine, iar sosul de muștar și ghimbir e gata. Îl puteți păstra destul de mult timp la frigider într-un vas de sticlă cu capac. Acesta sos poate fi folosit şi că marinadă pentru pui, vită, prepelițe ( când nu este post, desigur!). La fel puteți îmbăia cartofii în el înainte de copt, veți obține o crusta demențială!

2. Salsa roja – deliciosul sos mexican

Avem nevoie de: 2 roșii; un ardei roșu ( gras sau capia); 1/2 grapefruit; o ceapă mică roșie; 2 căței de usturoi; câteva fire de ceapă verde; sare; piper roșu măcinat; oregano uscat; 1/4 ardei iute chili; sucul de la 1/2 lămâie: ulei de măsline.

Mod de preparare: Tocăm roșiile în cuburi mici, apoi ardeiul ( gras sau capia), ceapa și usturoiul. Grapefruitul îl decojim și-l tăiem cuburi mici. Ceapa verde o tocăm și pe ea mărunt. Ardeiul chili îl curățăm bine de semințe și îl mărunțim cât mai fin. Puteţi folosi cam 1/4 dintr-un ardei potrivit. Amestecăm toate ingredientele și condimentăm cu sare, piper roșu măcinat și oregano uscat. Asezonăm cu ulei de măsline și suc de lămâie.

3. Sos picant din pastă de susan „tahini“!

Avem nevoie de: 150 gr semințe crude de susan; 25-50 gr ulei de susan sau masline; 2-3 căței de usturoi; sucul de la 1/2 lămâie; câteva fire de ceapă verde (sau altă verdeață după gust); sare și piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare: Întâi preparăm pasta „tahini”. Pentru aceasta punem semințele de susan într-o tigaie uscată și le încălzim la foc mic, amestecând continuu. Atenție! Susanul nu trebuie să se rumenească, doar să fie foarte cald și să se usuce ușor, altfel pastă va avea un gust amar. După ce se răcesc, punem semințele în cupa de la blender și mixăm adăugând periodic ulei, până obținem o textura cremoasa și lichidă. Pentru sosul nostru picant amestecăm pasta tahini cu usturoiul zdrobit cu o presă, cu ceapă verde tocată , sucul de lămâie, condimentăm cu sare și piper și subţiem sosul cu puțină apă.

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS