Acasă Magazin Reţeta zilei: Iahnie de fasole de post

Reţeta zilei: Iahnie de fasole de post

Foto: retete.unica.ro

Ingrediente: 400 g fasole, 3 cepe roşii, 3-4 căţei usturoi, boia dulce şi iute, cimbru, 1 foaie dafin, 4 linguri pastă de roşii, 3-4 linguri ulei

Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Dimineaţa se scoate şi se pune să fiarbă în 2-3 ape. După ce a fiert şi bobul este moale, dar întreg, se pune să se scurgă în sită. În acest timp, se taie ceapa solzişori, usturoiul se pisează şi se pun să se călească într-o cratiţă cu ulei. Când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă. Separat, se pregăteşte pasta de roşii cu sare, piper, cimbru şi boia, iar dacă pasta este prea groasă, se adaugă puţină apă călduţă şi se toarnă peste fasole. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor. Se serveşte cu murături şi se ornează cu pătrunjel verde.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version