20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTopul celor mai fericite ţări de lume. România - locul 48

Topul celor mai fericite ţări de lume. România – locul 48

România ocupă locul al 48-lea în topul celor mai fericite ţări din lume, potrivit Raportului Mondial al Fericirii pe 2019 (World Happiness Report 2019) realizat cu sprijinul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), clasament în care Finlanda ocupă prima poziţie.
Aceasta este pentru a doua oară consecutiv când Finlanda se situează pe primul loc în top, în timp ce Sudanul de Sud ocupă ultima poziţie.
Finlanda, cu o populaţie de 5,5 milioane de oameni, iubitori de păduri, lacuri şi saună, a fost desemnată cea mai fericită ţară din lume în acest top publicat miercuri, de Ziua Internaţională a Fericirii.
Anul acesta, primele zece poziţii sunt ocupate, în ordine, de Finlanda, Danemarca, Norvegia, Islanda, Olanda, Elveţia, Suedia, Noua Zeelandă, Canada, Austria.
În ciuda problemelor legate de Brexit, Marea Britanie a urcat patru locuri în top faţă de anul trecut, până pe poziţia a 15-a.

SUA se poziţionează pe locul al 19-lea, în scădere cu un loc faţă de anul trecut. Autorii topului motivează acest trend descendent prin existenţa unui număr mare de persoane care se confruntă cu dependenţa de diverse substanţe, ceea ce provoacă nefericire şi depresie.

De asemenea, Germania s-a situat pe locul al 17-lea, Japonia, pe al 58-lea, Rusia, pe al 68-lea şi China, pe al 93-lea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS