Ingrediente
2 pulpe curcan, 4 fire rozmarin, 4 felii bacon, 4 căţei usturoi, 2 linguri unt, 100 ml vin alb, sare, piper, după gust.
Mod de preparare
Spălaţi pulpele de curcan, apoi le ştergeţi şi le uscaţi cu un prosop de hârtie. Tăiaţi felii căţeii de usturoi şi tocaţi baconul. Cu ajutorul unui cuţit subţire, faceţi mici incizii în carne, unde introduceţi frunze de rozmarin, felii de usturoi şi bucăţele de bacon. Ungeţi pulpele cu unt, apoi le condimentaţi cu sare şi piper, după gust. Le puneţi într-o tavă, turnaţi vinul şi le daţi la cuptor, 2 ore, la foc mic. În ultimele 15 minute, măriţi temperatura, pentru ca pulpele să se rumenească frumos.
Menţiuni
Dacă vreţi, le serviţi cu garnitură de cartofi prăjiţi.