21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCel mai puternic antibiotic natural. Este folosit din vechime, dar mulți nici nu știu despre el

Cel mai puternic antibiotic natural. Este folosit din vechime, dar mulți nici nu știu despre el

Se­minţele de chi­men negru sunt un remediu tradi­ţio­nal folosit în zona medoteraneeană și arabă pentru astm, tuse, dureri de sto­mac, colici şi dureri abdo­minale, slă­biciune şi oboseală generală, reuma­tism, boli ale larin­gelui şi ale gurii, boli de piele şi can­cer, potrivit realitatea.

Se credea, de asemenea, că ajută la refa­ce­rea femeii după naş­tere, re­glea­ză menstruaţia, stimu­lea­ză funcţiile hepa­tice şi renale, ajută digestia, dizolvă pietrele la rinichi, de asemenea ajută memoria, puterea de concen­trare şi atenţia, anunță doctorulcasei.ro.

Preparate din chimen negru:

* Mâncaţi seminţe de chi­men ca atare.

* Pulbere: seminţele de chimen se macină până se transformă în pulbere şi se iau cu apă sau cu lapte, câte 3-4 linguri pe zi.
* Seminţe cu miere: o lin­gură de seminţe de chi­men amestecată cu o linguriţă de miere se ia de 3-4 ori pe zi.

* Decoct: se fierbe o lingură de seminţe de chi­men negru 2-3 minute într-o cană de apă, se lasă la infuzat, apoi se strecoară.

* Seminţe cu lapte: se pune pe foc o cană de lapte, la care se adaugă 2 linguri de seminţe de chimen. Când începe să fiarbă, se trage deoparte. Când s-a ră­cit, se strecoară şi se bea.
* Se presară seminţe de chimen pe pâine şi pro­duse de patiserie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS