21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) S-a deschis primul restaurant subacvatic din Europa. Deja au fost făcute peste 7.000 de rezervări

(VIDEO) S-a deschis primul restaurant subacvatic din Europa. Deja au fost făcute peste 7.000 de rezervări

„Under“, primul restaurant subacvatic din Europa, a fost inaugurat în sudul Norvegiei şi, până în prezent, au fost făcute peste 7.000 de rezervări, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Clădirea a fost realizată de firma de arhitectură Snoehetta, care şi-a mai pus amprenta pe Opera din Oslo şi pe muzeul dedicat atacurilor de la 11 septembrie 2001 din New York.

Condiţiile de la intrarea în restaurant, al cărui nume înseamnă „uimire“ sau „mirare“ în limba norvegiană, sunt similare cu cele ale unei saune. Restaurantul are o secţiune superioară, alcătuită din scânduri de lemn, şi o zonă a meselor, care poate găzdui 40 de persoane, aflată la nivel subacvatic, unde există şi un perete din sticlă. Cele două zone sunt conectate prin intermediul unei scări de opt metri.

„Under“ este amenajat astfel încât să nu existe prea multe reflecţii pe sticlă, permiţând, pe timpul zilei, o lumină naturală filtrată de culoarea verde a Mării Nordului.

Advertisement
O masă completă, care cuprinde 18 feluri de mâncare şi include băuturi, poate costa până la 3.700 de coroane norvegiene, echivalentul a 340 de dolari. Mâncărurile sunt cu specific local şi conţin fructe de mare.

Primele vizite cu plată vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie, restaurantul fiind deschis în prezent doar pentru rudele şi prietenii proprietarilor.

La nivel mondial, există doar câteva restaurante subacvatice, majoritatea în zone tropicale, precum Insulele Maldives din Oceanul Indian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS