Acasă Magazin 20 martie, ziua internaţională a fericirii

20 martie, ziua internaţională a fericirii

-

Anual, la 20 martie, este celebrată ziua internaţională a fericirii, o sărbătoare instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Fericirea ar trebui să fie unul dintre principalele țeluri ale fiinţei umane, spun experții. Generozitatea, care nu se rezumă doar la oferirea de obiecte materiale, ci şi la timp şi atenţie, se numără între cheile pentru obținerea acestei stări. Experții ne sfătuiesc să rămânem mereu aproape de semeni, stabilind relaţii sociale solide și de încredere.
Mişcarea, pentru menţinerea unui corp sănătos, contează enorm pentru atingerea satisfacţiei de viaţă. A descoperi și a încerca încerca mereu lucruri noi ne poate face, de asemenea, fericiți. Puterea de a trece peste neplăceri este un alt secret spre un trai fericit. În fine, fericirea nu poate fi atinsă în totalitate fără a putea să accepţi cine eşti cu adevărat.
Modalităţile de a măsura fericirea sunt mult mai vechi decât sărbătoarea dedicată acesteia. În 1972, al patrulea rege al Bhutanului, Jigme Singye Wangchuck, a declarat, într-o conferinţă internaţională, că „fericirea naţională brută este mult mai importantă decât produsul intern brut”. Conceptul său presupunea că dezvoltarea sustenabilă trebuie să ţină cont şi de aspectele non-economice ale bunăstării. Acesta a fost materializat prin crearea conceptului Fericirii Naţionale Brute şi impunerea a patru piloni de dezvoltare: buna guvernare, dezvoltarea socio-economică sustenabilă, conservarea şi promovarea culturii şi protecţia mediului.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.