Dacă iubești nautul, cu siguranță o să îți placă și această rețeta de humus preparat în casă. Humusul este un fel tradițional din Orientul Mijlociu, care constă într-o pastă moale preparată din năut și sos tahini, servită cu lipie sau alte tipuri de pâine coaptă.
- Ingrediente
– 800 g boabe de năut în suc propriu (la borcan)
– 3 lingurițe pastă de tahini
– 2 linguri iaurt natural
– 3-4 căței de usturoi, pisați
– 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
– sare (după gust)
- Mod de preparare
Răstoarnă toate ingredientele în blender și pulsează până obții o pastă omogenă. Pentru a regla textura humusului (dacă este cazul) adaugă apă. Îl poți decora cu semințe de susan, boia dulce, pătrunjel proaspăt tocat, 1-2 linguri de ceapă roșie mărunțită etc.
Cu ce alimente îl poți combina
Poți mânca humusul cu o felie de pâine prăjită la micul dejun. Poate să fie combinat cu legume crude, salate de verdețuri, paște, orez, cartofi dulci.
Un castron mare cu orez integral, spanac sotat simplu, cartofi dulci/morcovi/dovleac la cuptor, roșii, castraveți, avocado și două linguri bune humus poate să constituie un prânz sau o cină delicioasă, furnizând corpului toți nutrienții de care are nevoie.