Acasă Magazin Patronii români, nevoiți să suporte costuri tot mai mari cu lucrătorii

Patronii români, nevoiți să suporte costuri tot mai mari cu lucrătorii

-

Angajatorii din România, inclusiv firmele private, au suportat costuri cu forța de muncă mai mari în ultimele 3 luni ale anului 2018 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităţilor economice.

Cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) au fost în sectorul de stat, ca urmare a majoriărilor salariale decise de Guvern:

  • activităţile de sănătate şi asistenţă socială (31,76%),
  • învăţământ (19,85%).

Aceste activităţi au fost urmate de sectoarele în care afacerile private sunt reprezentate în principal:

  • informaţii şi comunicaţii (17,01%),
  • construcţii (16,67%),
  • activități de spectacole, culturale şi recreative (6,49%).
  • intermedieri financiare şi asigurări (6,03%),

În schimb, în industria extractivă s-a înregistrat singura scădere (-9,17%) a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare).

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.