11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum tratezi fiecare cicatrice apărută în urma coșurilor, în funcție de tipul acesteia

Cum tratezi fiecare cicatrice apărută în urma coșurilor, în funcție de tipul acesteia

Să te lupți cu acneea este dificil, iar un lucru enervant este faptul că mereu rămân în urmă și cicatrice care au nevoie de un tratament special.

Dacă ai suferit și tu de acnee timp de mai mulți ani, atunci probabil ai încercat diferite tratamente. Dacă acestea au și funcționat, asta este un lucru minunat, însă cu siguranță ai rămas cu încă o problemă – cicatricele lăsate de imperfecțiuni.

Din păcate, nu toate tipurile de cicatrice lăsate acnee au nevoie de același timp de tratament, deoarece acestea arată diferit și depind de severitatea acneei și de zona în care se află, notează elle.ro.

Care sunt tipurile diferite de cicatrice lăsate de acnee?

Având în vedere că există mai multe tipuri de acnee, este normal să existe și mai multe tipuri de cicatrice. Acestea apar de obicei din cauza inflamației apărute din cauza acneei. Cele mai multe cicatrice reprezintă o decolorare a pielii, numită și hiperpigmentație.

Există de altfel și cicatrice atrofice, care apar din cauza producției prea mari de colagen. Pot exista cicatrice înguste, cu margini bine definite sau cicatrice circulare, care au un aspect asemănător valurilor și sunt profunde.

Pentru tonurile mai închise, odată ce cicatricele au dispărut, pot rămâne urme mai închise care se vindecă în săptămâni, chiar luni. Acneea severă poate duce la forme mai grave, care sunt îndepărtate mult mai greu.

Care sunt cele mai bune opțiuni pentru cicatricele hiperpigmentare?

Există mai multe opțiuni prin care poți trata decolorarea de la acnee. Este indicat să începi cu un retinoid, care ajută la exfolierea pielii și elimină petele maronii. Dacă acest lucru nu dă rezultatele dorite, poți încerca un tratament de exfoliere chimică la un salon specializat.

Pentru tenul mai închis la culoare, acidul salicilic și cel glicolic sunt recomandate, primul ajutând și la tratarea acneei, minimizând în același timp și hiperpigmentația.

O variantă mai costisitoare care te poate ajuta să scapi de punctele roșii și negre este tratamentul cu laser. În timpul acestei proceduri vasele de sânge se vor încălzi, iar organismul va aborbi țesutul afectat. Atenție, trebuie să apelezi la această variantă doar dacă au trecut mai multe de tratament topic fără să vezi îmbunătățiri.

Care sunt cele mai bune tratamente pentru cicatricele atrofice?

Structura acestor cicatrice este diferită, deoarece este o zonă foarte compactă de colagen. De obicei, prin intermediul unor proceduri specializate, se încearcă înlocuirea colagenului compact cu unul normal, sănătos cu ajutorul unui laser sau a unor mici incizii sau injecții.

Poți încerca și microneedling, însă această procedură poate fi puțin mai dureroasă.

Ce tratamente sunt recomandate pentru tenul mai închis

Deoarece pielea mai închisă atrage mai repede căldura și lumina decât pielea mai deschisă, este nevoie de o atenție mai mare în timpul tratamentului. Medicul dermatolog trebuie să fie atent să nu înrăutățească hiperpigmentația. Același lucru este valabil și în cazul exfolierii chimice.

Ce tratament poți folosi acasă

Dacă vrei să încerci un tratament acasă, poți folosi serumuri cu vitamina C și hidrochinonă, acestea fiind potrivite pentru tratarea hiperpigmentației. Un alt lucru pe care îl poți face este să folosești zilnic SPF, acest lucru ajutând la protejarea cicatricelor pe care le ai în prezent, pentru ca aspectul acestora să nu se înrăutățească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS