Acasă Magazin Micuţul, care a avut la naştere 268 de grame, a ajuns acasă

Micuţul, care a avut la naştere 268 de grame, a ajuns acasă

-

Un băieţel, considerat cel mai mic nou născut din lume, a fost în sfârşit externat din Spitalul Universitar Keio din Tokyo, potrivit www.telegraph.co.uk. Bebeluşul a fost adus pe lume în luna august, la 24 de săptămâni, prin cezariană, după ce medicii au constat că micuţul nu se dezvoltă intrauterin.
Băieţelul a avut la naştere doar 268 de grame, iar medicii l-au descris ca fiind de mărimea unei cepe. Acum, după mai multe luni în spital, copilul se simte bine, are 3,2 kilograme şi a ajuns, în sfârşit, acasă.
„Nu pot să spun cât sunt de fericită că băieţelul meu a luat în greutate şi că pot să-l iau acasă. Nu eram sigură că v-a supravieţui”, a spus mama micuţului.
Dr Takeshi Arimitsu a declarat la BBC că şi-a dorit să demonstreze că şi un nou născut atât de mic poate să supravieţuiască.

Bebeluşii a căror greutate este mai mică de 1500 de grame, în general, au diferite probleme de sănătate, risc ridicat de infecţii, probleme de respiraţie pentru că plămânii nu sunt suficient dezvoltaţi, probleme neurologice, precum hemoragia cerebrală şi afecţiuni gastrointestinale.
Cel mai mic nou născut din lume a avut 252 de grame, a fost o fetiţă care a venit pe lume în Germania în 2015 şi care trăieşte şi se simte bine.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.