Acasă Magazin O companie a redus săptămâna de muncă la patru zile / Rezultatele:...

O companie a redus săptămâna de muncă la patru zile / Rezultatele: nivel mai mic de stres, productivitatea nu a fost afectată

-

Analiza unui experiment derulat în Noua Zeelandă, în cadrul căruia săptămâna de lucru a fost redusă la patru zile, a arătat că productivitatea nu a fost afectată, nivelul stresului angajaților a scăzut, crescând în schimb implicarea acestora, scrie The Guardian, care notează că testul alimentează speranța unui echilibru între viața profesională și cea personală.

Perpetual Guardian, o companie de servicii financiare din Noua Zeelandă, a redus săptămâna de lucru a celor 240 de angajați de la cinci la patru zile.

Experimentul a început în noiembrie anul trecut, a durat opt săptămâni și nu a implicat reduceri salariale. Procesul a fost monitorizat de profesori de la Universitatea din Auckland și de la Universitatea de Tehnologie din Auckland.
La final, s-a constatat că nivelul de stres al angajaților a scăzut de la 45% la 38%.

În urma succesului repurtat, Perpetual Guardian a fost inundat cu peste 350 de cereri de informații, din 28 de țări, în legătură cu experimentul. Majoritatea au provenit de la organizații din Marea Britanie, urmată de Australia, SUA și Germania.

În Marea Britanie, după criza financiară, numărul mediu de ore de lucru a crescut. Dar companiile mici care au experimentat săptămâna de patru zile au ajuns la concluzia că performanța a fost mai bună.

Însă acest lucru ridică întrebări cu privire la modul în care oamenii care lucrează în meseriile din prima linie, precum asistența medicală sau poliția, își pot reduce orele de lucru fără a afecta serviciile publice pe care aceștia le oferă.

Beatrice Spătaru
Beatrice Spătaru
Este ceea ce a ascultat, a văzut, a simţit şi a gândit, fascinată în aceeaşi măsură de culoare, sunet şi cuvânt. E fericită că are puterea să aprecieze frumosul oriunde s-ar ascunde acesta. Gazeta de Sud este pentru ea o echipă fantastică ce o impulsionează să vină cu idei frumoase şi creative.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.