21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAu fost anunțate nominalizările la premiile Oscar. Filmele "Roma" şi "The Favourite" sunt marile favorite

Au fost anunțate nominalizările la premiile Oscar. Filmele „Roma” şi „The Favourite” sunt marile favorite

Filmele „Roma” și „The Favourite” ar putea strânge cele mai multe premii Oscar, la cea de-a 91-a ediţie care se va desfăşura în această seară. „Roma”, un lung metraj mexican, în alb-negru, este o dramă despre maturizare. Alături de „The Favourite”, o comedie despre viața la curtea unei regine britanice, „Roma” domină cu 10 nominalizări cursa pentru cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar.

În topul producțiilor cu cele mai multe nominalizări urmează „A Star Is Born”, o dramă romantică, avându-i ca protagoniști pe Bradley Cooper și Lady Gaga. Printre celelalte pelicule de la categoria „cel mai bun film” sunt „Green Book” și, de acum celebra „Bohemian Rhapsody”, film dedicat lui Freddie Mercury de la Queen.

Luptă strânsă la categoria „cel mai bun actor”. Au fost nominalizați Christian Bale, Bradley Cooper, Rami Malek și Viggo Mortensen.

Pentru rolul din „The Wife”, Glenn Close este, din nou, nominalizată la Oscar – a șaptea oară în carieră. Dacă ratează statueta, va fi cea mai ghinionistă actriță din istoria Oscarurilor. Principalele ei concurente sunt Lady Gaga, Yalitza Aparicio și Melissa Mccarthy.

La categoria „cel mai bun regizor”, Oscarul e disputat în principal de Alfonso Cuaron, pentru filmul „Roma”, Adam Mckay – „Vice”, Yorgos Lanthimos – „The Favourite” și Pawel Pawlikowski, pentru pelicula „Cold War”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS