12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTort diplomat cu căpșuni, perfect pentru Sfântul Ion

Tort diplomat cu căpșuni, perfect pentru Sfântul Ion

Mâine este Sfântul Ion, iar dacă avei sărbătoriți în familie, pregătiți-le acest tort și vor fi foarte încântați. Tortul diplomat este una dintre cele mai iubite rețete de tort, pentru că este un tort ușor și răcoros, se face foarte repede și satisface chiar și cele  mai exigențe gusturile! Și cum căpșunele sunt foarte îndrăgite la noi acasă, evident, și tortul diplomat cu căpșuni s-a bucurat de un real succes.

Crema de ouă necesită puțin mai multă atenție, în rest totul e simplu, mai ales că tortul diplomat cu căpșuni este un tort fără coacere.

Ingrediente: 6 ouă, 200 gr zahăr, 400 ml smântână dulce pentru frișcă, 250 gr căpșuni, 20 gr gelatină granule, 1 linguriță extract vanilie, 400 gr pișcoturi șampanie, 250 ml compot ananas

Mod de preparare:

Mixam ouăle întregi cu zahărul până devin cremoase. Punem vasul la foc mic și amestecăm continuu cu un tel, până când compoziția începe să se îngroașe. Imediat ce s-a îngroșat ușor dăm deoparte de pe aragaz că să nu le transformăm în omletă.  Adăugăm vanilia și dăm deoparte că să se răcească. Pregătim gelatină conform indicațiilor de pe ambalaj și o amestecăm în crema de ouă.

Mixam smântână dulce până când devine fermă. Oprim deoparte câteva linguri pentru decor. Adăugăm crema de ouă rece peste frișcă.

Amestecăm până când această este complet încorporată și adăugăm  căpșunile tăiate cubulețe. Amstecam. Cât timp a stat crema de ouă la răcit eu am însiropat fursecurile trecându-le rapid prin compot  și am taptat cu ele baza și lateralele unei forme de tort cu margini detașabile, cu diametrul 28 cm. Împărțim crema în două și turnam primul strat, apoi îl nivelăm.

Așezăm un rând de pișcoturi insiropate. Apoi încă un strat de crema și nivelăm. Frișcă rămasă o punem într-un pos cu dui stea și formăm niște trandafirasi. Dăm la frigider peste noapte. Decorăm cu bucățele de căpșuni și mentă proaspătă.

Foto: caietulcuretete.com
Foto: caietulcuretete.com

Sursa: caietulcuretete.com

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS