În Rusia, în această perioadă, purceii sunt la mare căutare pentru companie. Aproprierea Anului Nou a dat startul unei  adevărate frenezii pentru cadouri, iar micuții purcei sunt cei mai râvniți.  Mulți cred că le aduc noroc, pentru că 2019 este Anul Mistrețului în calendarul  chinezesc.

Rușii dau năvală să cumpere purceluși, iar cererea înseamnă bani frumoși pentru crescători. Prețul purceilor s-a triplat în ultima lună, de la 250 la 750 de dolari americani.

Cei mai căutați sunt micro-purceii, care cresc până la 15 kg, sau mini purceii, care ajung până la 40 de kg.

Veterinarii atrag atenția că aceste animale nu sunt potrivite pentru apartamente și se tem că nu vor beneficia de grija de care au nevoie.

În plus, purceii au o speranță de viață de până la 30 de ani și mulți activiști se tem că oamenii se vor plictisi și vor abandona animalele.

 

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.