Acasă Magazin REŢETA ZILEI: Trufe cu nuci și rom

REŢETA ZILEI: Trufe cu nuci și rom

Ingrediente: 200 g zahăr, 125 ml apă, 100 g unt, 400 g lapte praf, 300 g nuci mărunţite, 2 linguri rom, 300 g ciocolată neagră, 100 g nuci mărunţite, pentru decor.

Mod de preparare:
Pui pe foc zahărul dizolvat în apă şi îl laşi să fiarbă 2-3 minute, apoi îl dai deoparte şi adaugi untul. Amesteci cu grijă, apoi încorporezi, treptat, laptele praf. La final, pui nucile mărunţite şi romul. Dai compoziţia la frigider o oră.
Între timp, topeşti ciocolata. Din compoziţia rece formezi batonaşe pe care le treci prin ciocolata topită şi le laşi la răcit pe un tocător, acoperit cu hârtie de copt. Decorezi trufele cu nuci mărunţite şi la dai al frigider 3-4 ore înainte de a le servi.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version