Acasă Magazin REŢETA ZILEI: Cotlet de porc în pâine

REŢETA ZILEI: Cotlet de porc în pâine

Ingrediente: 1,5 kg cotlet dezosat de porc, 2 cepe, 1 tulpină de țelină, boabe de piper negru, sare, după gust, 2 crenguțe de cimbru, 50 g semințe de dovleac.
Pentru aluat: 300 g făină albă, 200 g făină integrală, 25 g drojdie proaspătă, sare, 2 ouă, 1 gălbenuș pentru uns, 80 g unt, 200 ml apă caldă, 2 linguri lapte pentru uns.

Mod de preparare:
Cotletul dezosat îl pui la fiert cu sare, cu ceapă, cu cimbru, tulpina de ţelină şi cu boabe de piper, după gust. Îl ţii o oră şi jumătate, la foc mic. După ce a fiert, opreşti focul şi-l laşi să se răcească în apă.
Între timp, pregăteşti aluatul. Dizolvi drojdia în 100 ml de apă caldă, adaugi o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Laşi amestecul deoparte 15 minute, la loc cald. Cerni restul de făină cu sarea, iar în mijlocul ei pui amestecul de drojdie, ouăle bătute cu furculiţa, untul topit, seminţele şi restul de apă. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi să crească, la loc cald, o oră şi jumătate, până îşi dublează volumul.
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină, iar în mijlocul lui aşezi carnea fiartă. Îndoi capetele aluatului peste carne, iar pe margine faci fâşii.
Treci fâşiile de aluat peste carne, apoi pui pâinea umplută într-o tavă tapetată şi o ungi cu gălbenuşul bătut cu lapte. O dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40-45 de minute.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version