12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTop 10 filme din 2018, conform American Film Institute

Top 10 filme din 2018, conform American Film Institute

Musicalul „A star is born”, de Bradley Cooper, lungmetrajul cu supereroi „Black Panther”, de Ryan Coogler, şi horrorul „A quiet place”, de John Krasinski, au fost incluse pe lista celor mai bune zece filme ale anului 2018 care a fost publicată de American Film Institute (AFI), informează Reuters, potrivit descopera.ro.

Pe aceeaşi listă au mai fost incluse o peliculă despre maturizare, „Eighth Grade”, de Bo Burnham, una dedicată întregii familii, „Mary Poppins Returns”, de Rob Marshall, şi dramele istorice „BlacKkKlansman”, de Spike Lee, „If Beale Street Could Talk”, de Barry Jenkins, „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, „Green Book”, de Peter Farrelly, şi „First Reformed”, de Paul Schrader, potrivit Mediafax.

Lista AFI nu este un clasament, peliculele fiind selecţionate pentru că promovează arta filmului, îmbogăţesc moştenirea culturală a cinematografiei americane, inspiră publicul şi artiştii deopotrivă şi îşi lasă amprenta asupra societăţii americane, potrivit Institutului de Film American.

Peliculele sunt alese de critici, profesionişti din industria cinematografică, artişti din domeniul televiziunii şi filmului şi membrii acestei instituţii culturale.

Lista este făcută publică într-o perioadă importantă pentru sezonul de premii de la Hollywood, joi urmând să fie anunţate nominalizările la Globurile de Aur, iar, pe 12 decembrie, cele pentru trofeele acordate de Sindicatul actorilor americani.

Un premiu special a fost acordat de AFI dramei în alb şi negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, care nu a întrunit criteriile pentru a fi inclusă pe lista celor 10 filme. Lungmetrajul a fost realizat în Mexic, în limba spaniolă şi este difuzat pe platforma de streaming Netflix şi doar într-un număr limitat de cinematografe în toată lumea.

AFI a realizat şi o listă a celor mai bune seriale TV ale anului, în care au fost incluse „The Marvelous Mrs. Maisel”, „Succession”, „Atlanta”, „Pose”, „The Americans”, „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”, „Barry”, „Better Call Saul”, „This is Us” şi „The Kominsky Method”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS