21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOpt cele mai sănătoase țări din lume. Unde călătorim?

Opt cele mai sănătoase țări din lume. Unde călătorim?

Destinaţiile de vacanţă pot fi destul de greu de ales. Dar acest opt ţări ne dau un motiv serios pentru a le alege. Aici se găteşte cel mai sănătos.

Italia

Cinque Terre, Italia. Sursă foto: glamour.ro
Cinque Terre, Italia. Sursă foto: glamour.ro

Nici nu ne mirăm că Italia a ieșit pe primul loc. Bucătăria mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase din lume, ceea ce se observă în rândul populației. Potrivit sondajului dietă mediteraneană este câștigătoare datorită alimentelor proaspete pe care le implică: fructe și legume, carne slabă, peste și o cantitate generoasă de ulei de măsline extra virgin. Da, localnicii au o sănătate bună și o speranța de viață ce trece de 80 de ani. Oare ce stimulent mai bun că acesta să aveți că să călătoriți în Italia? Poate peisajele de vis și stațiunile idilice precum Ravello, Coasta Amalfi sau Roma. Încercați să călătoriți în sudul Italiei și să va infruptati din delicatesele tradiționale sau faceți o călătorie până în Toscana.

Islanda

Islanda. Sursă foto: amaryllistour.ro

Islanda apare pe locul doi în sondaj. De ce? Spunem doar două motive: peștele proaspăt și peisajele dramatice, ireal de frumoase. Populația islandeză face drumeții, iese la pescuit și are o sănătate de fier. Rezervați o călătorie pe acest tărâm și va veți răsfață cu aceste obiceiuri locale. Porniți în marea aventură, călătorind către cel mai mare ghețar al Europei, Vatnajokull.

Elveția

Zermatt, Munte Cervin, Elveția. Sursă foto: pellerin.ro
Zermatt, Munte Cervin, Elveția. Sursă foto: pellerin.ro

Imaginați-va că luați micul dejun în Elveția! Lapte proaspăt din Alpi, brânzeturi fine de la văcuțele grase și iarbă și munți cât vedeți cu ochii. Elevetienii sunt votați adesea că fiind cel mai fericit popr din lume, economia fiind una dintre cele mai puternice. De asemenea, Elveția este una dintre cele mai sănătoase țări din lume, nu doar din Europa. Poate că e de la aerul de munte proaspăt, sau poate sistemul excepțional de sănătate. Însă, ceea ce știm sigur, expedițiile în Alpii elvețieni, vizitarea orașelor precum Zurich sau Geneva va vor da o stare de bine și veți simți din plin stilul lor de viață.

Singapore

Singapore. Sursă foto: CNBC.com

Climă tropicală, mâncarea incredibil de diversă și unii dintre cei mai sănătoși oameni din lume se află în Singapore. Vizitați minunatele grădini botanice dimineață devreme și va veți da seama de ce – oamenii de toate vârstele vor fi ocupați cu tăi chi, jogging și plimbări. Asia este o experiență care te prinde sau nu, cultură de aici fiind total diferită de cea europeană. Așa că luați-va răgaz să descoperiți pe rând cele mai importante atracții și deschideți-va inima pentru marea călătorie.

Australia

Sidney, Australia. Sursă foto: pinklotustravel.com

Se dovedește că stilul de viață relaxat, surfing-ul, care nu este doar distractiv, formează mixul perfect pentru un stil sănătos. Speranța de viață a australienilor este una dintre cele mai mari din lume, și nunumai datorită sistemului lor de sănătate, ci și a unui stil de viață activ, în aer liber. Recomandarea noastră, descoperiți Tasmania, Sidney, Uluru sau Marea Barieră de Corali.

Spania

Barcelona, Spania. Sursă foto: mamistietot.ro

Dietă mediteraneană apare iar în studiile specialiștilor, de această dată, bucătăria spaniolă. Spaniolii sunt printre cei mai sănătoși oameni, iar soarele, siesta și mâncarea prospăta au un rol important. Ori poate chiar dansul flamenco! Și, dacă vreți să ,,gustați” un pic din acest stil de viață și să trăiți că ei, luați-va câteva zile libere că să le petrecti pe tărâm spaniol. Bracelona, Madrid, Sevilla ori Menorca sau Gulpiyuri sunt locurile în care să simțiți din plin atmosfera de fiesta.

Japonia

Cireși înfloriți, Japonia. Sursă foto: travelsmartinfo.ro

Nu este probabil nicio o veste nouă că peștele crud este bun, dar este încurajator să știți că o vizită în Japonia este aproape o obligație de sănătate. Ceaiul verde, ritualul de îmbăiere, cireșii înfloriți sunt tot atâtea motive pentru că Japonia să fie a țară cu oameni sănătoși. Sunt o națiune conștientă de faptul că ,,mens sana în corpore sano”.

Suedia

Caribou în Parcul Național Sarek, Suedia. Sursă foto: fly-go.ro

Parcul Național Sarek trebuie pus pe harta turistică a lumii. Suedia este plină de oameni înalți, fericiți și sănătoși. Stilul de viață suedez este unul de invidiat – ciclism constant și tone de peste gras, pâine de secară și legume rădăcinoase. Uite așa parcă va vine cheful de drumeții, camping, pescuit și mers după ciuperci sau fructe de pădure.

 

Sursa: ideipentruvacanta.ro

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS